Finnsementin Paraisten ruoppausalueen uudet näytteet öljyttömiä

Finnsementin Paraisten tehtaan sataman ruoppausalueelta otettujen uusien sedimenttinäytteiden tulokset ovat valmistuneet. Myös niiden öljypitoisuudet ovat alle raja-arvojen. Meriläjitys ja ruoppaustyö alueella jatkuvat, samoin kuin tehostettu näytteidenotto.

Varsinais-Suomen Ely-keskus ja Finnsementti ottivat viime viikolla lisänäytteitä Finnsementin ruoppausalueelta Paraisilla. Sedimenttinäytteiden öljypitoisuudet eivät ylittäneet raja-arvoja, joten ruoppausmassan meriläjitystä voidaan jatkaa.

Finnsementti jatkaa tehostettua vesinäytteiden ottoa koko ruoppaustyön ajan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Suunnitelmia tarkastellaan jatkuvasti

Viime viikolla otettiin lisänäytteitä myös vanhan hiililaiturin alta. Aluetta ei ole vielä ruopattu. Yhdessä tämän alueen näytteessä ilmeni korkeita PAH-arvoja. Syynä on todennäköisesti öljykoksi, jota löytyy jo puretun hiililaiturin alta.  Hiililaiturin vierestä otettuja lisänäytteitä analysoidaan tämän viikon aikana, jotta alue saadaan rajattua.

Finnsementillä on jo valmiina suunnitelmat kyseisen, rajatun alueen ruoppausjätteen maaläjitykselle meriläjittämisen sijaan, jos näytetulosten valmistuttua sellaiseen on tarve.

Lisätiedot:
Ympäristöpäällikkö Ulla Leveelahti
040-5601899
ulla.leveelahti(at)finnsementti.fi

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top