Sementti

Sementti on jauhemainen hydraulinen sideaine, joka reagoi veden kanssa ja kovettuu lujaksi ja kestäväksi lopputuotteeksi. Sementtiä käytetään pääasiassa betonin, maailman yleisimmän rakennusaineen, sideaineena. Sementin muita käyttökohteita ovat erilaiset laastit ja tasoitteet sekä maaperän stabilointi. Tutustu tarkemmin sementin valmistukseen.

Betonin valmistus ei ole kovin vaikeaa, joten voit tehdä betonia myös itse. Kestävän betonin teko vaatii kuitenkin hyvät valmistusaineet sekä paneutumista osa-aineiden annosteluun, sekoitukseen, valuun ja jälkihoitoon. Lue aiheesta lisää.

Julkaisemme viikoittain Laatuinformaation, johon kirjataan sementtien ja KJ400 Masuunikuonajauheen viimeisimmät laadunvalvontatulokset. Laatuinformaatioihin pääset tutustumaan tästä.

Betometri on Finnsementin kehittämä betonin lämmön- ja lujuudenkehityksen laskentatyökalu. Betometri-palvelua käytetään mallintamaan betonirakenteen lämmön- kypsyysiän- ja lujuudenkehitys eri ajan hetkillä. Ohjelman avulla löydät parhaan vaihtoehdon betonirakenteen valuun työmaalla ja elementtitehtaassa niin betonin koostumuksen, sementtityypin kuin valun suojaamisenkin suhteen. Lue lisää Betometristä.

Back to top