Kivirouheet

Kivirouheet ovat betonin kiviaineksena pääasiassa julkisivuelementeissä käytettävää luonnonkiviainesta.

Kivirouheet ovat värinsä perusteella lajiteltua luonnonkiviainesta, jota käytetään pääasiassa julkisivuelementeissä betonin kiviaineksena. Niitä käytetään  pesubetonissa sekä hiotuissa, hiekkapuhalletuissa, happopestyissä ja puhdasvalupinnoissa.

Lattioiden ja portaiden mosaiikkibetoni valmistetaan myös kivirouheita kiviaineksena käyttäen. Monet pihakivetkin saavat luonnollisen ilmeensä kivirouhepinnasta. Kivirouheita käytetään myös sellaisenaan erikoiskiviaineksena pihoilla, teillä ja sisustuksessa.

Kivirouheet täyttävät betonin kiviaineksille asetetut vaatimukset. Rakeiden kuutiomaisuuden ansiosta valmis rouhebetonipinta on tiivis, tasainen ja helppohoitoinen. Luonnon kivirouheet antavat betonipinnalle luonnollisen ja tasaisen värin, joka kestää aikaa ja kulutusta.

Kivirouhevalikoimastamme löytyy paljon kauniita värivaihtoehtoja, joista valita. Tarvittaessa toimitamme myös erikoiskivilaatuja asiakkaan toiveiden mukaan.

Laatu

Kivirouheemme ovat aina väriltään ja raekooltaan mahdollisimman tasalaatuisia. Kaikki luonnonkivirouheemme murskataan joko muotomurskaimella tai iskupalkkimurskaimella, jolloin jokaisesta kivirakeesta tulee kuutiomainen. Rakeiden kuutiomaisuuden ansiosta valmis rouhebetonipinta on tiivis ja tasainen, eikä se kaipaa jatkuvaa pesua ja puhdistusta.

Kivirouheet täyttävät betonin kiviaineksille asetetut vaatimukset. Tutkimme ja testaamme rouheita jatkuvasti myös yhdessä sementtiemme ja lisäaineidemme kanssa. Näin asiakkaamme voivat olla varmoja siitä, että Finnsementin tuotteilla rouhebetonista tulee aina mahdollisimman korkealaatuista.

Kiwa Inspecta Oy valvoo kivirouheiden laadunvalvontaa ja on myöntänyt kiviainestuotannoille todistuksen tehtaan sisäisestä laadunvalvonnasta. Kivirouheet ovat lisäksi CE-merkittyjä ja täyttävät standardin SFS-EN12620 vaatimukset.

Back to top