LC-Ykkössementti on Finnsementin uusi erikoissementti

Finnsementti tuo toukokuussa markkinoille uuden kalkkikivellä seostetun LC-Ykkössementin. LC-Ykkössementti on Ykkössementin vähähiilisempi versio.

Olemme pienentäneet Ykkössementin hiilidioksidijalanjälkeä, josta myös uuden tuotteen nimi kertoo – LC etuliite on lyhenne sanoista Low Carbon (vähähiilinen). LC-Ykkössementin CO2-päästöt tulevat olemaan n. 13 % pienemmät kuin nykyisen Ykkössementin, jonka GWP on 768 kg CO2 / ton.

Ykkössementti on Finnsementin erikoissementti, jota on käytetty esimerkiksi kuivatuotteissa ja erikoissovelluksissa. LC-Ykkössementti on kehitetty yhteistyössä asiakkaamme kanssa. Tuotekehityksen tarkoituksena on ollut pienentää asiakkaan tuotteiden hiilijalanjälkeä, johon sementin hiilijalanjäljellä on suuri vaikutus. Lisäksi uusi tuote vastaa asiakkaamme tuotteiden ja tuotantoprosessin tarpeita.

Sementtien hiilijalanjälkeä voidaan pienentää mm. lisäämällä sementtien seostusta ja laskemalla klinkkerin valmistuksen hiilidioksidipäästöjä. Finnsementti on tuonut ennen LC-Ykkössementtiä markkinoille Kolmossementin ja KolmosBertan, jotka ovat erittäin vähähiilisiä, kuonalla seostettuja sementtejä. Yhtiössä on käynnissä useita projekteja liittyen klinkkerin päästöjen vähentämiseen. Näistä esimerkkinä tänä keväänä käyttöön otettu ja edelleen kehittyvä Paraisten tehtaan arina-jäähdytinprojekti, joka tulee laskemaan Paraisilla valmistettavan klinkkerin päästöjä merkittävästi.

Työmme vähähiilisten ratkaisujen ja koko rakennusteollisuuden vihreän siirtymän edistämiseksi jatkuu.

LC-Ykkössementin tekniset tiedot löydät täältä.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top