Maailman mielenterveyspäivä 10.10.2020 ”Kuunnellaan ja kohdataan toisiamme!”

Ensi lauantaina vietämme Maailman mielenterveyspäivää. Maailman mielenterveyspäivän kampanja ”Vihreää valoa kuuntelemiselle” käynnistyi maanantaina 5.10. ja huipentuu Maailman Mielenterveyspäivään 10.10. Kampanjassa kannustetaan jokaista aitoihin, läsnäoleviin kohtaamisiin.

Me Finnsementillä arvostamme avointa keskustelua ja tuemme toistemme hyvinvointia. Olemalla läsnä ja kuuntelemalla aidosti voimme lisätä rakentavaa vuorovaikutusta ja olla mukana rakentamassa osallistavampaa yhteiskuntaa. Lisäksi tarjoamme finnsementtiläisille toimivan varhaisen tuen sekä kattavan työterveyshuollon, jonka tarkoituksena on auttaa jaksamaan niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Viisi syytä, miksi kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen ovat meille hyväksi:

  • Kuulluksi tuleminen vahvistaa mielenterveyttämme ja hyvinvointiamme. Kun tulemme kuulluksi, koemme olevamme tärkeitä ja hyväksyttyjä. Se lisää itsearvostustamme, joka on tärkeää mielenterveytemme kannalta
  • Kuunteleminen syventää ihmissuhteitamme. Kokemusten jakaminen ja asioiden pohtiminen yhdessä lisäävät keskinäistä luottamusta.
  • Kuulluksi tuleminen lisää itsemyötätuntoa. Suhtaudumme usein itseemme turhan ankarasti. Se, että joku toinen suhtautuu meihin lempeästi, auttaa suhtautumaan itseemme armollisemmin
  • Kuunteleminen ja kuulluksi tuleminen parantavat fyysistä terveyttämme. Lämmin, aito vuorovaikutus rentouttaa. Se laskee sydämen sykettä ja verenpainetta ja lisää mielihyvähormonin eritystä kehossamme.
  • Kuunteleminen lisää yhdenvertaisuutta ja osallisuutta. Aito kiinnostus toista kohtaan tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta ja auttaa ymmärtämään erilaisuutta.

Ole mukana näyttämässä vihreää valoa kuuntelemiselle: mieli.fi/fi/kymppikymppi/osallistu

#vihreäävaloa #maailmanmielenterveyspäivä #kymppikymppi #ketävoisitkuunnella

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top