Sähköinen kuormakirja käyttöön Finnsementin toimituksissa 13.11. alkaen

Finnsementti on ottanut 13.11. alkaen käyttöönsä sähköisen kuormakirjan irtosementti- sekä kuonajauhetoimituksissa. Sähköinen kuormakirja on nähtävillä SemNetissä kaikille toimitusketjun osapuolille reaaliajassa ja se tekee toimitusketjusta läpinäkyvämmän ja helpommin seurattavan.

Käytännössä muutos näkyy asiakkaillemme niin, että 13.11. alkaen sähköinen kuormakirja alkaa näkyä SemNetissä jokaisella uudella tilauksella. Kuormakirja löytyy tilauksen takaa, kun kuljetusliike on lisännyt toimituksen taustatiedot kuormakirjalle toimituksen noudon yhteydessä. Suurimpana erona vanhaan toimintatapaan on se, että jatkossa toimitus kuitataan vastaanotetuksi SemNetissä. Toistaiseksi pidämme rinnalla myös perinteisen paperisen kuormakirjan, josta luovutaan myöhemmin erillisellä ilmoituksella, kun sähköinen kuormakirja on kaikilta osin käyttöönotettu.

Sähköisen kuormakirjan myötä paperin kulutus vähenee, toimituksen seuranta muuttuu reaaliaikaiseksi ja kuormakirjojen säilyttäminen muuttuu helpommaksi. Kuormakirjat löytyvät SemNetistä ja pysyvät siellä säilössä myöhempää tarkastelua varten, jolloin hukkaan menneet paperiset kuormakirjat eivät hankaloita toimituksen käsittelyä. Se on myös helppo tallentaa omalle tietokoneelle ilman skannausta.

Tuemme muutoksessa tarjoamalla opastusmateriaalia SemNetissä Ohjeet-osiossa. Voit myös kysyä asiasta logistiikkakoordinaattori Joonas Nummelalta (0201 206 380) tai Toimituspalveluilta (0201 206 306).

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top