Tällä viikolla vietetään energiansäästöviikkoa!

Me Finnsementillä rakennamme kestävää tulevaisuutta. Tuotamme ja kehitämme vihreämpää sementtiä ja edistämme ympäristötekoja kaikessa toiminnassamme. Paljon siis jo teemmekin – aina on kuitenkin mahdollisuus tehdä vielä hieman paremmin.

Isossa tehtaassa pienilläkin teoilla on merkitystä. Jatkossa vähennämme energiankulutustamme seuraavilla osa-alueilla:

💡 Siirrymme laitoksissamme LED-valaistukseen, joka säästää energiaa jopa 90 prosenttia tavallisiin hehkulamppuihin verrattuna. Lisäksi kehitämme valaistusohjauksia, jotta valot eivät palaisi missään turhaan.

⚙️ Sähkömoottorin elinkaarikustannuksista 98 prosenttia muodostuu käytöstä, ja jo pienikin ero hyötysuhteessa vaikuttaa merkittävästi kulutukseen. IE2-luokan moottoreita uusittaessa siirrymme energiatehokkaampiin IE3-moottoreihin.

🎚 Käytämme taajuusmuuttajia aina, kun se prosessin kannalta on järkevää. Tällä säästämme selvästi energiaa.

👷🏼‍♀️ Ohjeistamme henkilöstöämme energiansäästöasioissa. Emme anna lämmön mennä harakoille: suljemme ulko-ovet perässämme ja emme pidä lämmityksiä turhaan päällä. Viimeinen sammuttaa valot perässään. Pienillä teoilla saavutamme yhdessä ison muutoksen!

#energiansäästöviikko #energiansäästö #finnsementti

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top