Tiedote Finnsementin asiakkaille ja yhteistyökumppaneille

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme,

maailmanlaajuinen COVID-19-poikkeustilanne vaatii myös meiltä erityisiä toimia ja päätöksiä. Olemme merkittävässä roolissa, jotta suomalainen rakennusteollisuus pysyy käynnissä. Haluamme osaltamme minimoida koronaviruksen vaikutukset sekä asiakkaidemme että kumppaniemme toimintaan. Noudatamme viranomaismääräyksiä ja olemme varautuneet niiden aiheuttamiin muutoksiin.

Osana CRH-konsernia päivitämme jatkuvasti omaa riskienhallintasuunnitelmaamme turvataksemme sementintuotannon tehtaillamme ja toimitusvarmuuden asiakkaillemme.

Finnsementti on osa Suomen huoltovarmuutta, joka mahdollistaa laajemmat oikeudet poikkeustilanteeseen varautumiseen.

Tähän mennessä olemme toteuttaneet ja varautuneet poikkeustilanteeseen seuraavin toimenpitein:

 • Tehtaiden tuotannonjohdot ja kriittiset toiminnot on eristetty.
 • Tuotantolaitosten välillä liikkuminen on kielletty.
 • Kriittisten raaka-aineiden riittävyys on varmistettu pitkälle kesää, ja varmuusvarastoja nostetaan entisestään tuotannon varmistamiseksi.
 • Kunnossapidon vararesurssit on kartoitettu ja varmistettu.
 • Tuotanto:
  • Valvomot on eristetty muista toiminnoista ja liikkumisesta.
  • Erityistoimet desinfioimisen osalta ovat käytössä.
  • Ryhmäkokoontumiset on minimoitu ja suojaetäisyydet käytössä kokoontumisissa.
 • Tehtaiden ja terminaalien sementti- ja klinkkerivarastot pyritään pitämään täysinä, mikä varmistaa usean kuukauden toimitusvarmuuden.
 • Useiden tuontiklinkkerien ja tuontisementtien lähteet on kartoitettu ja saatavuus varmistettu CRH Tradingin toimesta vastaamaan mahdollisen poikkeustilanteen aikataulua.
 • Kantvikin terminaalissa 9 kt siilo on tyhjennetty, puhdistettu ja valmiina mahdolliselle tuontisementille. Tämän lisäksi on nopea valmius toisen 9 kt siilon tyhjentämiseen.
 • Terminaalien henkilökunta on eristettynä.
 • Sementtilaiva on eristetty muusta toiminnasta, ja vierailut laivalle on kielletty.

 

Asiakaspalvelumme on apunasi. Myyjämme ja asiantuntijamme ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Järjestämme tapaamiset toistaiseksi virtuaaliyhteyksien välityksellä.

Haluamme myös muistuttaa, että sähköisen kuormakirjan käyttö SemNetissä vähentää fyysisiä kontakteja sementin kuljettajien ja vastaanottajien välillä. Jos et löydä sähköistä kuormakirjaa SemNetistä, ole yhteydessä Finnsementin Joonas Nummelaan (puh. 0201 206 380) tai omaan kuljetusliikkeeseesi.

Minimoimme osaltamme tartuntariskiä. Olemme opastaneet henkilöstöämme huolehtimaan käsihygieniastaan ja välttämään turhaa lähikontaktia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Olemme siirtyneet etätyöskentelyyn siellä, missä se on mahdollista. Finnsementin henkilöstöä on kehotettu välttämään kaikkea matkustamista. Ulkomailta palaavien kanssa noudatamme 14 vuorokauden etätyöskentelysuositusta. Kaikkia sairastuneita, oireilevia ja tartunnan mahdollisesti saaneita on pyydetty jäämään kotiin.

Seuraamme jatkuvasti viranomaisten antamia ohjeistuksia ja muutamme käytäntöjämme tarpeen vaatiessa. Viestimme toimintaamme vaikuttavista muutoksista välittömästi uutiskirjeessämme ja verkkosivuillamme.

Autamme mielellämme. Ole yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi tai asiakaspalveluumme, mikäli sinulle herää tilanteesta kysyttävää.

Myyntipäälliköidemme yhteystiedot:

Mikko Marjalaakso                  0201 206 208
Iiro Aro                                       0201 206 447
Heikki Alarautalahti                 0201 206 204
Pekka Rajala                              0201 206 207

 

Ystävällisin terveisin,
Finnsementti Oy

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top