Toimitusjohtaja katsaus: Näkymä tulevaan on toiveikas

Takanamme on jo toinen poikkeuksellinen vuosi, jonka aikana kaikkien uskoa tulevaan on varmasti koeteltu. Nyt joulun lähestyessä voi kuitenkin hyvillä mielin todeta, että synkkyyteen ei ole syytä.

Rakennusala on ilahduttavassa vauhdissa, viennin ja talouden näkymät ovat positiivisia. Vaihtelevasta pandemiatilanteesta huolimatta moni asia näyttää toiveikkaalta. Pandemia toi meidänkin alallemme toki omat haasteensa kustannusinflaation kautta. Finnsementissä onnistuimme kuitenkin turvaamaan materiaalivirrat yhteistyössä betoniteollisuuden kanssa. Kokemukseni mukaan selvisimme poikkeuksellisesta ajasta hyvin.

Kiitos sinnikkyydestä ja joustamisesta jokaiselle finnsementtiläiselle. Kiitos myös sidosryhmillemme, joiden kanssa yhteistyö on ollut tiivistä. Erityisen iloinen olen siitä, että poikkeusaikakaan ei ole pysäyttänyt ilmaston eteen tehtävää työtä. Meille Finnsementissä vastuullisuus on olemassaolomme edellytys. Olemmehan Suomen merkittävin sementintarjoaja ja siksi ratkaisijan roolissa.

Tänä vuonna lanseerasimme uuden sementtilaadun, jolla vastasimme rakennusalan kysyntään ja korkeisiin laatu- ja ilmastotavoitteisiin. Kolmossementtimme hiilijalanjälki on jopa 40 prosenttia pienempi kuin portlandsementtien.

Haluamme edelleen tehdä rohkeita kokeiluja ja teknologialoikkia. Finnsementti on mukana useissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, joissa selvitämme mahdollisuuksia pienentää tuotannon ja tuotteiden hiilijalanjälkeä korvaamalla fossiilisia polttoaineita ja hiilidioksidin talteenotolla. Teemme hartiavoimin töitä ollaksemme vihreän rakentamisen edelläkävijä.

Kiitän lämpimästi asiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä ja luottamuksesta, joka on kantanut näinä poikkeuksellisina aikoina. Yhdessä voimme vaikuttaa siihen, että näkymät tulevaan ovat toiveikkaita.

Rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta!
Miikka Riionheimo

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top