Työn merkityksellisyys motivoi finnsementtiläisiä

Kotimaisuus, vastuullisuus ja vakaus ovat finnsementtiläisillle tärkeitä asioita. Motivaatiota lisäävät kehittymismahdollisuudet talon sisällä sekä tietysti ammattitaitoiset ja kannustavat työkaverit. Työsuhteet Finnsementillä ovatkin erittäin pitkiä.

Samuli Stenman on tuore tulokas Finnsementin työntekijöiden joukossa. Hänellä on takanaan noin kahdeksan kuukautta kuljetuskoordinaattorin tehtävässä, mutta kokemus uudesta työnantajasta on erinomaisen hyvä.

Satamalogistiikan ja meriliikenteen parista Finnsementille loikannut Stenman tekee ensimmäistä kertaa töitä rakennusalalla, mutta on vaikuttunut kaikesta uudesta, johon on sementtituotannossa törmännyt.

Stenman kehuu erityisesti Finnsementin työnantajamielikuvaa, joka vain vahvistui työhaastattelun aikana.

– Ennakkokäsitykseni Finnsementistä oli positiivinen. Olin silloin ja olen edelleenkin mielissäni siitä, kuinka vahvasti Finnsementti paneutuu työhyvinvointiin ja työturvallisuuteen liittyviin asioihin. Nämä vahvistivat ajatusta siitä, että tämä on minulle oikea paikka, hän sanoo.

Rekrytoinneista vastaavaa henkilöstöjohtaja Laura Nurmea uuden työntekijän sanat lämmittävät. Hän korostaa, että yksi työtyytyväisyyteen vaikuttava tekijä on henkilökunnalle tarjottavat koulutus- ja kehittymismahdollisuudet.

­– Meillä on hyvin koulutusmyönteinen ilmapiiri ja runsaasti sisäistä koulutusta. Jatkossa tulemme panostamaan vieläkin tarkemmin henkilökohtaisiin työtarpeisiin kohdistuvaan kehittämiseen, hän sanoo.

Oma kannustava merkityksensä on Nurmen mukaan myös sillä, että kaikki pääsevät vaikuttamaan työpaikan kehittämiseen.

– On ilo sanoa, että meillä on huippuosaamista ja hyvin sitoutunutta porukkaa. Henkilökunta on jatkuvasti halukas parantamaan ja uudistamaan toimintaa ja tekee aktiivisesti myös aloitteita, hän kertoo.

 

Vakaa ja kehittyvä suomalainen työnantaja

Laura Nurmi arvioi, että yksi Finnsementin vahvuuksista on juuri työntekijöistä huolehtiminen.

– Meillä on Finnsementissä pitkät työsuhteet ja olemme olleet onnellisessa asemassa siinä mielessä, että meidän ei jatkuvasti tarvitse miettiä sitouttamista. Uskon, että meillä on pysytty siksi, että olemme olleet vakaa suomalainen työnantaja hieman haastavimmissakin taloudellisissa tilanteissa. Työntekijät ovat voineet luottaa yritykseen.

Finnsementti on ollut mukana rakentamassa Suomea jo yli 100 vuoden ajan, millä on vaikutus myös työn merkityksellisyyden antajana. Yhtiön sementeillä on kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus.

– Finnsementillä on iso yhteiskunnallinen vaikutus ja yhtiön merkitys suomalaiselle rakennustoimialalle on erittäin suuri. Meidän olemassaolomme syy on syvällä yhteiskunnan perustassa. Ja Finnsementillä kaikki antavat sille arvoa, Nurmi sanoo.

Samuli Stenman vahvistaa väitteen.

– Sementtituotannossa ollaan todella isojen asioiden äärellä, kun sitä katsoo koko rakennusteollisuuden näkökulmasta. Me pyrimme tietenkin siihen, että tuotamme parasta mahdollista sementtilaatua, varmistamme sementin saatavuuden ja toimitusketjun. Tämä kaikki takaa muille rakennusalan tekijöille vakaan pohjan, Stenman sanoo.

Stenman näkee merkittävänä tekijänä myös vastuullisuuden ja ilmastotyön.

– Finnsementillä ei tyydytä vain siihen, että täytämme vaatimukset, vaan haluamme kehittää tuotteita jatkuvasti ekologisemmiksi.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top