Vastuullinen kesäduuni Finnsementiltä – kesätyöntekijähaastattelut osa 2

Finnsementti on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Voit hakea kesätöihin Paraisten, Lappeenrannan tai Raahen tehtaallemme. Tarjoamme monipuolisia kesätöitä niin toimiston kuin tehtaankin puolella. Tarkemmat tiedot löydät rekrysivuiltamme.

Haastattelimme viime kesänä muutamia kesätyöntekijöitämme. Linnea Riionheimon ja Jesse Latvan mietteitä Finnsementistä työnantajana voit lukea alta.

Linnea Riionheimo – Paraisten tehdas

Mun nimi on Linnea Riionheimo ja toimin Finnsementissä hankinnan kesäsijaisena, hankinta-assistenttina ja käsittelen ostolaskuja.

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi?

Näin Finnsementin nettisivuilla, että tänne haettiin kesätyöntekijöitä. Hankinnassa näkyi vapaa kesätyöpaikka, joten päätin hakea. Pääsin haastatteluun paikan päälle ja sain töitä.

Mitä opiskelet / olet opiskellut?

Opiskelen kauppatieteitä pääaineena kansainvälinen liiketoiminta, sivuaineena laskentatoimi ja rahoitus ja johtaminen. Opiskelen Vaasan yliopistossa, jossa aloitin v. 2016.

Oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä?

Kyllä, ensimmäinen kerran v. 2017. Sitten viime kesänä ja nyt 😊. Lisäksi viime talven aikana tein töitä muutamia tunteja opiskeluiden ohessa.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Oma työ on niin rutiininomaista, että se ei jää painamaan mieltä, kun lähtee töistä. Lisäksi on kivat työkaverit.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?

Olen enemmän oma-aloitteisempi ja rohkeampi, ei tarvitse aina varmistella jokaista asiaa. Tästä on hyötyä myöhemmin työelämässä.

Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?

Uusia juttuja tulee laskujen käsittelyssä koko ajan, joten uutta oppii kaiken aikaa, kun on selvitettävä alusta asti, miten tapaukset hoidetaan.  Tämän myötä oppii ottamaan vastuuta asioista.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?

Kyllä uskoisin näin.

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?

Kannattaa rohkeasti ottaa esille se, että tapaa myös niitä henkilöitä, jotka eivät ole lähellä. On helpompi olla yhteydessä työasioissa, kun tuntee henkilöitä/kasvoja laajemmin. Kesäksi on tänne aina mukava tulla, kun rutiinit ovat niin erilaisia opiskelurutiineihin verrattuna.

 

Jesse Latva – Lappeenrannan tehdas

Olin pari ensimmäistä kuukautta päivävuorossa korjausmiehenä. Juhannuksen jälkeen siirryin vuoroon laitosmieheksi ja elokuun alusta takaisin korjausmieheksi päivävuoroon. Olen tehnyt myös satunnaisia tuurauksia vuorossa, uuninhoitajanakin muutaman kerran.

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi?

Vanhemmilta opiskelijoilta sain vinkin hakea Finnsementille. Finnsementillä kuulemma työ olisi mekaanista kunnossapitoa ja siitä saadun kokemuksen pystyy lukemaan hyväksi opinnoissa. Kesätyö Finnsementillä on minulle myös osa tutkintoa.

Mitä opiskelet / olet opiskellut?

Olen suorittanut kaksoistutkinnon eli ylioppilastutkinnon sekä sähkö- ja automaatioasentajan perustutkinnon vuonna 2016. Nyt opiskelen konetekniikkaa Saimaan Ammattikorkeakoulussa. Näillä näkymin valmistun vuonna 2022.

Oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä?

En ole ollut.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Minulla ei ole aikaisempaa työtaustaa mekaanisesta kunnossapidosta eli nyt pääsen oppimaan. Kaikki on ollut uutta täällä. Melkein joka päivä on erilaista hommaa, ellei kyseessä ole isompi projekti, mikä kestää useamman päivän. En ole ollut aikaisemmin myöskään tehtaalla työssä. Kokemusta minulla on halleilla ja rakennustyömailla työskentelystä ja nyt pääsen näkemään tehdastyötäkin. Käsillä pääsee tekemään töitä.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?
Hitsaamaan eli se taito on parantunut. Finnsementillä on myös käytössä erilaisia työkaluja, joita en ole aikaisemmin nähnytkään.

Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?

En edes tiennyt tällaisen kaivoksen olemassaolosta Lappeenrannassa. Finnsementti oli minulle täysin vieras siinä vaiheessa, kun täytin nettihakemuksen Finnsementin sivuilla. Kun sanotaan, että panostetaan työturvallisuuteen niin Finnsementillä siihen todella panostetaan. Perehdytys alussa oli tosi kattava. Aina kun lähdetään tekemään työhommaa, tehdään paikan päällä vaarojen arviointi. Tämäkin oli uutta minulle.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?

Kyllä. On ollut mukavaa. Kun tulin uutena kesähessuna töihin niin vanhemmat työntekijät eivät ole pojitelleet. Kun on ollut jotain kysyttävää niin siihen saa aina asiallisen vastauksen. Työtoverit ovat mukavia. Kaikki tulevat kaikkien kanssa juttuun.

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?

Ei tarvitse stressata. Finnsementillä otetaan kesätyöntekijät hyvin vastaan. Jos on kysyttävää, aina kannattaa kysyä.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top