Finnsementillä viihdytään ja tehdään töitä sitoutuneesti

Finnsementtiläiset kokevat voivansa vaikuttaa omaan työhönsä ja työkavereista tykätään – pääosa myös ajattelee työnantajan pitävän hyvää huolta heidän työhyvinvoinnistaan. Tulokset ovat uusimmasta henkilöstötutkimuksestamme, ja tuntuu hurjan hyvältä kertoa niistä. Työntekijämme ovat antaneet Finnsementille kiitosta monesta asiasta.

Pahimman koronakauden hellitettyä on ollut kiinnostavaa kuulla, millaisena finnsementtiläiset näkevät omat työolonsa ja työympäristönsä. Julkisuudessa puhutaan paljon työuupumuksesta ja työhön sitoutumisen vähenemisestä – quiet quitting -tyyppisestä ilmiöstä. Etätyölläkin nähdään olleen monenlaisia vaikutuksia.

Finnsementillä nämä keskustelut eivät olleet päällimmäisenä. Tuoreessa henkilöstökyselyssämme ilmeni, että väkemme kokee aiempaa vahvemmin saavansa kannustusta oman työnsä tekemiseen ja tukea osaamisensa kehittämiseen.

Työntekijämme kokevat voivansa vaikuttaa

Me teemme Finnsementillä vuosittain kyselyn henkilöstöllemme. Useaan eri toimipaikkaan, monelle eri paikkakunnalle jakautunut henkilöstömme koostuu keskimäärin 240 ihmisestä.

Emme kysy vain työssä viihtymiseen liittyvistä asioista, vaan tavoitteenamme on kartoittaa henkilökuntamme omistautuneisuutta. Omistautuneisuuden uskomme kantavan vielä tyytyväisyyttäkin pitemmälle.

Kyselyyn on vastannut yli 80 prosenttia työntekijöistä. Niin tänäkin vuonna. Teollisuusyritykselle se on erittäin loistava tulos. Minä uskon sen osoittavan, että ihmiset haluavat vaikuttaa omaan työhönsä ja työympäristöönsä. Haluan myös ajatella, että kyselyihin vastataan, koska työntekijät ovat huomanneet asioita myös edistettävän näiden kyselyiden pohjalta.

Hyvä me-henki kantaa

Henkilökuntakyselymme tulokset ovat viime ja edellisvuosista edelleen parantuneet. Työkaverit saavat kiitoksia, yrityksessä on hyvä me-henki ja osaamista yksiköissä jaetaan kaikille. Myös oikeudenmukaisia palkitsemiskäytäntöjä ja avointa johtamiskulttuuria arvostetaan.

Työkulttuuriamme toki kehitetäänkin koko ajan ja olemme kuulolla siitä, mitä henkilöstö toivoo. Käymme keskusteluja myös arjessa ja haluamme parantaa asioita. Yksi tällainen esimerkki on 12 tunnin vuorokiertoon siirtymisen mahdollisuus kahdella tehtaistamme. Tämä on henkilökunnan toiveesta tehtävä kokeilu, johon voimme lähteä saatuamme vihreää valoa myös työterveyshuollosta. Teemme paljon ja olemme avoimia kehittämiselle.

Kesätyöntekijöitä pestataan nyt

Sementtiteollisuus ei ehkä nuorelle työnhakijalle kuulosta kaikkein halutuimmalta vaihtoehdolta. Tekemällämme työllä on kuitenkin valtava merkitys, sillä olemme keskeinen osa Suomen rakennusteollisuutta. Meidän hiilidioksidipäästöjä vähentävillä ratkaisuillamme on keskeinen vaikutus koko toimialan päästövähennyksiin. Aktiivinen ilmastotyömme tuo merkityksellisyyttä kaikkeen tekemiseemme.

Kesäksi 2023 rekrytoimme noin 55 työntekijää Paraisten, Lappeenrannan ja Raahen tehtaillemme. Pääosa kesätyöpaikoista on tuotannossa ja osa hallinnon tehtävissä. Jos kiinnostuit, niin kurkkaa aiempien kesätyöntekijöidemme terveisiä täältä.

Toivotamme niin uudet työkaverit kuin ”kesäfinnsementtiläisetkin” aina lämpimästi tervetulleiksi. Meillä pidetään jatkossakin kaikista hyvää huolta.

Henkilöstöjohtaja
Laura Nurmi

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top