Vaatimuksena vähähiilisyys – meillä on jo ratkaisuja valmiina

Tätä olemme ennakoineet. Tätä ilmastomme tarvitsee. Uusi ilmastotoimiin kannustava rakennuslaki tulee voimaan vuoden 2025 alusta, mutta tilaajat tiedostavat tilanteen jo nyt. Meillä Finnsementillä on ratkaisuja, joilla vähähiilisyysvaatimukset toteutuvat.

Olemme saaneet lukea rakennusteollisuuden uutisista, että tilaajat ovat alkaneet vaatia vähähiilisiä rakennusmateriaaleja. Julkisista toimijoista tietä viitoittaa nyt Helsingin kaupunki, joka vaatii tänä vuonna infrarakentamisessa valmisbetonilta vähähiilisyysluokitusta. Tämä on mainio kehityssuunta.

Uumoilin jo viime keväänä, että rakennusteollisuudessa vähähiilisen sementin läpimurto on vihdoin totta. Betoniteollisuuden lisäksi koko rakennusteollisuus on herännyt siihen, että vähähiilinen sementti mahdollistaa ympäristöloikan betonirakentamisessa. Nyt konkretisoituu se, että kyse ei ole pelkistä puheista. Koko ketju on mukana, kun tilaajatkin asettavat riman tarpeeksi korkealle.

Finnsementti on kehittänyt vähähiilisiä tuotteita jo pitkään – paljon ennen kuin markkinat sitä vaativat. Tähän mennessä vähäpäästöisin sementtimme, Kolmossementti, on saanut paljon positiivista palautetta ja kiitosta käyttäjiltä.

Vähähiilisten betonituotteiden hiilijalanjälki on noin puolet aiemmasta. Kuten Betoniteollisuuden Jussi Mattila on todennut, markkinoiden vähähiilisimmät kerrostalot rakennetaan jatkossa betonista.

Kolmossementissä betonin hiilidioksidipäästöjä pystyttiin pudottamaan jopa 40 prosenttia, kun vertailukohteena ovat CEM I -sementit. Melkoinen kilpailuetu rakennusten elinkaaren hiilijalanjälkeä laskettaessa ja uuteen lakiin valmistauduttaessa – kaikille alan toimijoille, jotka tavoittelevat päästövähennyksiä.

Rakennusmateriaalit muodostavat 40 prosenttia rakennuksen hiilijalanjäljestä ja betonin osuus on tästä yli puolet.  Vähähiilisen sementin ja vähähiilisen betonin ansiosta saadaan suurin muutos ja isoimmat päästövähennykset. Me teemme sen mahdolliseksi.

Toimitusjohtaja
Reijo Kostiainen

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top