Maksim Charikov

Haastateltavan nimi ja työtehtävä Finnsementillä

Nimeni on Maksim Charikov ja työtehtäväni oli päivätyöapulainen

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi?

Viime vuonna en löytänyt oman alan töitä, joten tammikuussa aloin etsimään laajemmin erilaisia yrityksiä, joilla olisi tarjota kesätöitä. Siitä lähtien hain useaan eri työpaikkaan, joista Finnsementti oli ensimmäisten joukossa tarjoamassa kesätöitä. Pääsin työhaastatteluun, jonka jälkeen minuun otettiin nopeasti yhteyttä ja tarjottiin töitä, jotka otin mielelläni vastaan.

Mitä opiskelet / olet opiskellut?

Opiskelen LAB- ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi. Aloitin opiskelun 2020 ja tarkoituksena on valmistua vuonna 2024.

Oletko ollut aiempina kesinätöissä Finnsementillä?

En ole, tämä oli ensimmäinen vuoteni Finnsementillä töissä.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Pidin eniten monipuolisuudesta tehdä erilaisia työtehtäviä. Töiden aikana pääsi kiertelemään ympäri tehdasta ja sen mukana työtehtävätkin vaihtelivat. Lisäksi työkaverit sekä esimiehet olivat mukavia ja heidän seurassaan oli hauskaa viettää työpäiviä.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?

Kesän aikana olen saanut muun muassa tulityökortin sekä oppinut käyttämään trukkia. Olen myös vaihtelevasti oppinut eri työtehtävistä erilaista uutta tietoa ja myös käytännöntaitoja.

Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?

Päivätyöläisenä ehti näkemään ja oppimaan paljonkin uutta. En aikaisemmin tiennyt paljon mitään Finnsementin tehtaasta, mutta kesän aikana on hyvin tullut tehdas tutuksi. Muun muassa olen oppinut, miten työturvallisuuteen suhtaudutaan yrityksessä ja miten päivärutiini toimii.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?

En ole ajatellut asiaa niin pitkälle, mutta ei sitä ikinä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?

Töiden alkamista ei tarvitse pelätä eikä työtehtävistä tarvitse stressata, sillä aina on joku opastamassa ja auttamassa. Mikäli ei tiedä mitä pitää tehdä, niin aina saa kysyä apua.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top