Töissä Finnsementillä: ”Innokkaille löytyy aina etenemismahdollisuuksia”

Tuotantojohtaja Tommy Ranta on työskennellyt Finnsementillä vuodesta 2007. Hänelle ura sementtiteollisuudessa on tarjonnut hyviä etenemismahdollisuuksia sekä paljon kansainvälistä kokemusta. Työn paras puoli on silti mukava työyhteisö.

”Aloitin Finnsementillä melkein heti yliopistolta päästyäni. Näin Tekniikka ja talous -lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin prosessi-insinööriä Paraisten tehtaalle. Vaikka olin opiskellut Turussa, en ollut kuullutkaan tehtaasta. Päätin kuitenkin hakea ja katsoa jos sattuisi nappaamaan. Kyllähän se nappasi, ja nyt olen viihtynyt talossa jo 15 vuotta.

Uraani Finnsementillä on mahtunut paljon erilaisia projekteja ja tehtäviä. Olen työskennellyt projektipäällikkönä useaan otteeseen niin Suomessa kuin kansainvälisissäkin tehtävissä. Vuonna 2014 aloitin kontrollerina Paraisten tehtaalla, kun halusin vähentää matkustelua poikamme syntymän jälkeen. Muutaman vuoden jälkeen siirryin Paraisten tehdaspäälliköksi.

Tuotantojohtajan työt aloitin pari vuotta sitten. Tässä työssä tuen nykyisiä tehdaspäälliköitämme heidän organisaatioidensa kehittämisessä. En ratko enää juurikaan päivittäisiä haasteita, vaan tehtävänäni on katsoa pidemmälle eteenpäin. Pohdin mitä tuotannossamme tapahtuu kuukauden, vuoden tai viiden vuoden päästä. Sanalla sanoen työni on kehittämistä.

Kansainvälisiä mahdollisuuksia ja tilaa kehittyä

Olin alusta asti kiinnostunut Finnsementin tarjoamista kansainvälisistä mahdollisuuksista. Asuimmekin vaimoni kanssa kaksi vuotta Sveitsissä, jossa työskentelin CRH:n tehtaalla projektipäällikkönä. Olin myös tuotannon edustajana mukana CRH:n Euroopan laajuisessa ERP-projektissa. Puolen vuoden ajan vietin viikkoni Irlannissa. Myöhemmin olen käynyt auttamassa vastaavanlaisissa kehitysprojekteissa myös Romaniassa.

Olen viihtynyt Finnsementillä, koska olen saanut kehittyä ja edetä urallani. Finnsementiltä löytyy paljon etenemismahdollisuuksia niitä kaipaaville. Itse olen kokenut organisaation myös hyvin epähierarkkiseksi. Kaikille on aina ollut helppo puhua. Parasta urallani ovat kuitenkin olleet hyvät työkaverit. Tuotantojohtajana kierrän tasaisesti eri toimipisteissämme ja tapaan paljon ihmisiä. On hienoa päästä tutustumaan ja keskustelemaan kaikkien upeiden finnsementtiläisten kanssa.

Tulevaisuudelta odotan tietysti lisää mielenkiintoisia työtehtäviä ja uusia haasteita. Finnsementillä tehdään hartiavoimin töitä vihreän rakentamisen eteen. Tässä matkassa on hienoa olla mukana.”

Tommy Ranta, tuotantojohtaja

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top