Töissä Finnsementillä: Uramahdollisuuksia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin

Myyntipäälliköksi siirtynyt Jarkko Riepponen aloitti uransa sementin säkittäjänä. Hänelle Finnsementti on tarjonnut merkityksellisen työn vähähiilisyyttä tavoittelevan rakentamisen parissa ja mahdollisuuksia hyödyntää omaa osaamista myös kansainvälisissä tehtävissä.

”Vuonna 2004 pääsin Finnsementin Lappeenrannan tehtaalle kesätöihin sementin säkitykseen. Paikkaa kyselin tuolloin tutun myyntipäällikön kautta. Tuohon samaan rooliin olen päätynyt itse nyt 18 vuotta myöhemmin, kun siirryin Lappeenrannan tehdaspäälliköstä myyntipäälliköksi syyskuussa 2022.

Olen opiskellut tuotantotaloutta ja vuonna 2005 tein myös lopputyöni Finnsementille. Samoihin aikoihin valmistumiseni kanssa Lappeenrantaan tehtiin iso investointipäätös ja minut vakinaistettiin prosessi-insinöörin roolissa vastaamaan uuden sementtiuunin käyttöönotosta. Vuosien varrella olen ehtinyt työskentelemään myös tuotanto- ja tehdaspäällikkönä – ja ehdinpä olemaan puoli vuotta ulkomaan komennuksellakin Ukrainassa. Ala taitaa olla verissä, sillä isäni ja molemmat veljeni toimivat rakennusalalla.”

Työ tuo merkitystä elämään

”Tänä vuonna hain siirtoa tuotannon puolelta myynnin pariin, sillä olen tuotantotalouden opinnoistani asti ollut kiinnostunut kaupallisen puolen tehtävistä. Nyt pääasiallinen tehtäväni on tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa tuotteillamme ja palveluillamme. Asiakaskuntaan kuuluu niin perheyritysten omistajia, tuotanto- ja laatuvastaavia, paikallisjohtoa kuin hankinnan osaajiakin, ja työskentelen pääasiassa heidän toimipaikoillaan ja työmaillaan. Toki minulta löytyy myös toimisto Lappeenrannan tehtaalta.

Olen viihtynyt Finnsementillä, koska koen työlläni olevan merkitystä. Meillä pääsee aidosti vaikuttamaan ympäristöönsä – niin talon toimintaan kuin rakentamisen hiilijalanjälkeen. Finnsementin tekemä ilmastotyö ja päästövähennykset ovat minulle tärkeitä asioita – niiden takana on helppo seistä. Oman työn vaikutukset näkyvät konkreettisesti, sillä Finnsementin tuotteita on betonirakentamisen muodossa kaikkialla ja minulla on mahdollisuus tarjota asiakkaillemme uusia vähähiilisempiä tuotteita. Bonuksena on loistava ilmapiiri ja työkavereina äärimmäisen avuliasta ja ammattitaitoista porukkaa.

Työurat venyvät meillä vuosiin ja vuosikymmeniin, sillä Finnsementti mahdollistaa kehittämisen ja kehittymisen. Uskon, että tulevaisuus tarjoaa minulle vielä paljon uramahdollisuuksia niin Suomessa Finnsementillä kuin kansainvälisesti CRH:lla.”

Jarkko Riepponen, myyntipäällikkö

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top