Vastuullinen kesäduuni

Vastuullinen kesäduuni Finnsementiltä – kesätyöntekijähaastattelu osa 3

Finnsementti on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Voit hakea kesätöihin meidän Paraisten, Lappeenrannan tai Raahen tehtaallemme. Tarjoamme monipuolisia kesätöitä niin tehtaan työntekijätehtäviin kuin laboratoriotehtäviinkin. Tarkemmat tiedot löydät rekrysivuiltamme.

Haastattelimme muutamia meillä viime kesänä työskennelleitä kesätyöntekijöitä.

Roni Rantala – Lappeenrannan tehdas

 

Hallinnon harjoittelija. Työni sisälsi muun muassa laskujen käsittelyä, raaka-aineiden vastaanottoa, erilaisten tilaisuuksien järjestämistä ja palkkahallintoa täällä Lappeenrannan tehtaalla, muuta toimiston pyörittämistä unohtamatta. Muun työn ohella pääsin ensimmäisenä kesänäni tekemään myös kandityöni Finnsementille. 

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi? 

Yliopiston työnhakuportaalista pongasin Finnsementin työnhakuilmoituksen. Kävin haastattelussa ja sain kutsun töihin. Haastattelussa tuli ilmi, että minulla olisi mahdollista tehdä kandidaatintutkielma Finnsementille, mikä oli positiivista. Sain työt yhdistettyä opiskeluun. 

 Mitä opiskelet / olet opiskellut? 

Opiskelen kauppatieteitä Lappeenrannan yliopistossa. Opiskelut aloitin  vuonna 2017, kandiksi valmistuin alkusyksystä 2019 ja nyt vaihtojakson jälkeen pyrin kohti gradun saavuttamista. 

 Oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä? 

Ensimmäistä kertaa vuonna 2019, toista kertaa tänä kesänä.  

Mistä pidät eniten työssäsi? 

Tämä on minulle ensimmäinen omaa koulutusta lähellä oleva kesätyö. Olen päässyt tutustumaan toimistotyöhön ja prosessiteollisuuden maailmaan. Projektit työn ohessa ovat olleet kiinnostavia. Varsinkin tietojen keräämisen jälkeen niiden analysointi on ollut mielenkiintoista.  

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä? 

Ensimmäisen kesän aikana pääsin hyvin sisään toimiston pyörittämiseen liittyviin tehtäviin. Matkalta on muutenkin tarttunut mukaan paljon käytännön tason osaamista, jolle on varmasti käyttöä, minne ikinä seuraavaksi päädynkään. 

 Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä? 

Näin kahden kesän jälkeen sanoisin tuntevani Finnsementin ulkoisesti melko hyvin, mutta sisäisesti yllätyksiä tulee aina 

 Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa? 

Ainakin kesätöissä pyrin jatkossakin olemaan. Pidemmällä aikavälillä miksei, jos sattuu olemaan joitain oman alan paikkoja tarjolla.  

 Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille? 

 Avoimin mielin ja reipas asenne. Tee lista ohjeista mitä alussa saat! 

 

Akseli Korhonen – Lappeenrannan tehdas

Olen koulutukseltani ylioppilas ja olen työskennellyt Lappeenrannan tehtaalla AF/pakkaamolla laitosmiehenä.

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi, ja oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä?

Päädyin hakemaan Finnsementille kesätöihin 2018 keväällä, kun ystäväni kertoi olleensa siellä töissä. Nyt olen ollut jo 3 kesänä Finnsementillä kesätöissä ja olen edelleen, sillä työsopimustani pidennettiin.

Mistä pidit eniten työssäsi?

Pakkaamolla työskentelyssä pidin eniten omatoimisuudesta ja sementtikuskien auttamisesta lastauksessa, mikäli heillä tuli ongelmia. AF-laitosmiehen työssä pidin suuremmasta vastuusta ja erilaisten koneiden ja kuljettimien kanssa työskentelystä.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?

Olen oppinut pakkamotyöskentelyn kautta ymmärtämään miten uloslastaus toimii, miten siiloja huolletaan ja ennaltaehkäistään vikoja sekä käsittelemään trukkia ja lastaaman rekkoja. AF-laitomiehen työssä olen oppinut ymmärtämään miten kuljettimet toimivat ja miten niitä huolletaan sekä paljon kunnossapitotyöskentelystä. Olen myös oppinut paljon sementintuotannosta ja miten vaihtoehtoinen polttoaine vaikuttaa tuotantoon.

Onko ollut jotain uutta tai yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?

Positiivisia yllätyksiä, esimerkiksi suhtautuminen tapaturmiin ja niiden ennaltaehkäisy on ollut mielestäni todella hyvällä tasolla.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?

Ehdottomasti näkisin. Tavoitteeni on vielä opiskella tulevaisuudessa todennäköisesti teknistä alaa, niin työskentely Finnsementillä olisi itselleni erittäin mieluisaa.

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?

Uusille kesätyöntekijöille neuvoisin tulemaan iloisin mielin huippukesätyöhön, jossa voi oppia paljon uutta. Lisäksi täällä on mukava työporukka ja apua saa aina tarvittaessa.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top