Vastuullinen kesäduuni Finnsementiltä

Finnsementti on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Voit hakea kesätöihin Paraisten, Lappeenrannan tai Raahen tehtaallemme. Tarjoamme monipuolisia kesätöitä niin toimiston kuin tehtaankin puolella. Tarkemmat tiedot löydät rekrysivuiltamme.

Haastattelimme viime kesänä muutamia kesätyöntekijöitämme. Ronja Laaksosen ja Teemu Kososen mietteitä Finnsementistä työnantajana voit lukea alta.

Ronja Laaksonen – Paraisten tehdas

Olen Ronja Laaksonen ja toimin satamatyöntekijänä. Teen suurimurointia, näytteenottoja, suursäkityksiä, maalauksia, ja muita töitä.

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi?
Isäni on täällä töissä ja häneltä kuulin, että tarvitaan kesätyöntekijöitä. Aloitin siivoojana U6:lla, jossa olin kahtena kesänä. Nyt olen ollut viisi kesää satamassa.

Mitä opiskelet / olet opiskellut?
Opiskelen Åbo Akademin Vaasan pisteessä erityisopettajaksi. Vuosi vielä jäljellä valmistumiseen.

Oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä?
Olen tosiaan jo seitsemättä kesää täällä töissä; ensin siivoojana, sitten satamassa. Työt ovat muokkautuneet joka vuosi vähän erilaisiksi eli olen joka vuosi saanut tehdä hiukan jotain uusia juttuja, esim. tänä vuonna olen saanut ottaa rikki- ja siilonäytteet.

Mistä pidät eniten työssäsi?
On kiva, kun työ on ihan erilaista kuin ammatti johon opiskelen – saa olla vähän likainen, saa tehdä fyysistä työtä, se on vaihtelevaa.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?
Melkein joka viikko tulee jotain uutta opittavaa. Trukkia olen oppinut ajamaan. Olen myös oppinut ymmärtämään, miten asiat täällä kokonaisuutena toimivat, esim. suursäkitykset – miten siiloista tulee tavaraa.

Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?
En tiennyt ennen tänne tuloa, että turvallisuus on niin tarkkaa täällä. Se on hyvä asia. Aiempaan kokemukseeni verrattuna Finnsementti on työnantajana reilu yritys; on tuontantopalkkiot, hedelmiä ym.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?
Ala on hiukan kaukana opiskelemastani alasta. Jos kiinnostus yhtäkkiä kääntyisi kemian alaan, niin sitten kyllä 😊

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?
Kannattaa aina kysyä, ellei tiedä. Itse aluksi mietin, että mitä uskaltaa kysyä ja mitä ei, mutta aina kannattaa kysyä reippaasti mieluummin kuin tehdä asiat esimerkiksi vaarallisesti ihan kokemattomuuden takia.

 

Teemu Kosonen – Lappeenrannan tehdas

Olen nyt päiväapuhommissa tehtaalla, mutta tänä kesänä olen ollut myös laadunvalvontalaboratoriossa sekä ensimmäiset pari kuukautta vuorohommissa nosturilla. Vuorolabrassakin olin hetken opissa.

Minkälainen tie johdatti sinut Finnsementille kesätyöntekijäksi?
Finnsementillä työskentelevä kaveri suositteli minua työnjohtajalle. Työnjohtaja sitten soittikin minulle ja kysyi, olisinko kiinnostunut tulemaan töihin. Puhelu tuli minulle yllätyksenä, kun olin vielä koulussa. Lopetin koulun sitten vähän aikaisemmin ja tulin Finnsementille kesätöihin ensimmäistä kertaa jo vuonna 2012. Yrityksenä Finnsementti oli minulle ihan uusi.

Mitä opiskelet / olet opiskellut?
Olen suorittanut ammattikoulussa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon vuonna 2012. Vuonna 2016 aloitin opiskelut Imatran Sampossa, ja laborantin perustutkinnon sain suoritettua loppuun tämän vuoden helmikuussa.

Oletko ollut aiempina kesinä töissä Finnsementillä?
Ensimmäinen kesäni Finnsementillä oli jo vuonna 2012. Tämä kesä on jo viides kesäni Finnsementillä. Mieleen jäävin kesä oli vuonna 2017, jolloin olin yksi Lean-projektissa mukana olleista. ”Helkatin mukava porukka ja tehtiin tosi paljon hommia”. Lean-porukassa oli mukana kuusi työntekijää ja kaikkien kanssa tuli todella hyvin toimeen.

Mistä pidät eniten työssäsi?
Tänä kesänä on ollut hommia monipuolisesti. Mm. nosturinkuljettajan työ oli mielekästä. Kun on saanut olla välillä myös vuorotyössä, niin se on ollut hyvä juttu ja saahan siitä myös isomman korvauksen.

Mitä uutta olet oppinut tehtävässäsi Finnsementillä?
Nosturi- ja labrahommat ovat olleet minulle täysin uusia tänä kesänä. Joka kesä tulee aina jotain uutta ja oppii prosessista aina hieman lisää. 

Onko ollut jotain uutta / yllättävää mitä olet oppinut Finnsementistä yrityksenä?
Alun perin en edes tiennyt, että täällä Lappeenrannassa on tällainen tehdasalue ja kaivos. Nimestä sentään päättelin, että toiminnot liittyvät jotenkin sementtiin.

Näkisitkö itsesi työskentelemässä Finnsementillä myös tulevaisuudessa?
Kyllä ehdottomasti. Täällä on hyvä porukka ja saa nauraa paljon. Tykkään fyysisestä työstä ja siitä että työ on monipuolista.

Minkä neuvon antaisit tuleville Finnsementin kesätyöntekijöille?
Työ on fyysistä ja likaista – työn likaisuus saattaa tulla joillekin yllätyksenä. Mutta haku päälle ja rohkeasti mukaan.  😊

 

Haastattelut & kuvat: Anette Hyvärinen ja Minna Kuosmanen

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top