Entistä tarkemmat laskelmat Betometrillä

Finnsementin Betometri-ohjelma on uudistettu. Ohjelman avulla saadaan nyt aiempaa tarkemmat laskelmat ja helppolukuisemmat tulosteet.

Betometri on Finnsementin kehittämä tietokoneohjelma, jolla mallinnetaan betonin lämmön-kypsyysiän- ja lujuudenkehitystä eri ajan hetkillä.

Ohjelman avulla löytyy paras vaihtoehto betonirakenteen valuun työmaalla ja elementtitehtaassa niin betonin koostumuksen, sementtityypin kuin valun suojaamisenkin suhteen. Lisäksi ohjelman avulla voidaan määrittää muotinpurku- tai rakenteen jännitysajankohta.

– Betometri-ohjelma on Finnsementillä ollut käytössä jo 90-luvulta alkaen. Aikojen kuluessa siihen on tehty pieniä korjauksia ja lisäyksiä. Esimerkiksi Plussementti lisättiin ohjelmaan uutena tuotteena, kun se tuli valikoimiimme, kertoo asiakastukipäällikkö Sini Ruokonen Finnsementistä.

Päivitetty versio saatavilla

Nyt Betometri-ohjelmaan on tehty isompi päivitys, jossa koko ohjelma on rakennettu uudestaan.

– Logiikka laskennassa pysyy samana, mutta ohjelman käytettävyys paranee huomattavasti, kun laskenta tarkentuu, ulkoasu ja tulosteet muuttuvat. Esimerkiksi lämpölankojen mallintaminen on huomattavasti helpompaa aiempaa verrattuna. Myös rakenteiden maksimilämpötilan ja korkeimpien lämpötilaerodimensioiden määrittäminen helpottuu, kertoo Ruokonen.

Asiakkaille ensisijainen apu päivityksestä tulevat olemaan entistä tarkemmat laskelmat ja helppolukuisemmat tulosteet. Uudistus ei aiheuta muutoksia lähtötietojen annossa. Asiakas lähettää edelleenkin Finnsementin tekniseen neuvontaan rakenteen mitat, betonireseptin, muotti- ja eristemateriaalit sekä ennakoidut ympäristön lämpötila- ja tuuliolosuhteet, joista laskelma tehdään.

Juttu on julkaistu Sementti-lehdessä 2/2018 (teksti: Minna Saano, kuva: Finnsementti).

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top