Sähköinen kuormakirja käyttöön kevään ja kesän aikana

Finnsementti ottaa sähköisen kuormakirjan käyttöön kaikissa irtosideainetoimituksissa. Muutos toteutetaan asteittain, ensin Finnsementin terminaaleista tapahtuvissa toimituksissa ja viimeisenä tehdastoimituksissa. Muutoksen jälkeen kyseisen toimipisteen toimituksista ei synny enää paperista kuormakirjaa.

Sähköisen kuormakirjan tarkoitus on nopeuttaa ja automatisoida tiedonkulkua Finnsementin, kuljetusliikkeen sekä asiakkaan välillä. Sähköinen kuormakirja muodostuu automaattisesti lähtöpunnituksen yhteydessä ja lähtee suoraan asiakkaalle joko sähköpostitse tai SemNetin kautta. Kuljetusliikkeet pääsevät tarvittaessa vielä täydentämään kuormakirjaan vaadittavat tiedot edellisestä kuormasta, jonka jälkeen lisätyt muutokset päivittyvät kuormakirjaan.

Asiakas:

  • Saa jatkossa välittömästi kuormakirjan SemNettiin tai halutessaan sähköpostiin, kun lähtöpunnitus on tapahtunut. Myös kuormakirjan päivitys lähtee asiakkaalle silloin, kun kuljetusliike on täydentänyt kuormakirjaan puuttuvat tiedot.
  • Voi halutessaan määrittää SemNetin henkilötiedoista, haluaako kuormakirjan sähköpostiin vai ainoastaan SemNettiin.

Kuljetusliike:

  • Kuljetussuunnittelija tai kuljettaja pääsevät vielä täydentämään kuormakirjan tiedot lähtöpunnituksen jälkeen, jonka jälkeen tieto päivittyy myös asiakkaalle.
  • Sekä kuljetussuunnittelija että kuljettaja voivat tehdä vielä täydennykset, vaikka asiakas olisi vastaanottanut tuotteen SemNetissä.
  • Täydentämättömät kuormakirjat näkyvät kuljetussuunnittelijalle ja kuljettajalle SemNetin etusivulla, kunnes ne on täydennetty.

Sähköiseen kuormakirjaan siirtyminen

Sähköinen kuormakirja on otettu jo käyttöön Koverharissa, Mäntyluodossa, Raahessa ja Vaasassa. Näissä terminaaleissa sähköisen kuormakirjan päivitykset ovat astuneet voimaan 19.4.2021 alkaen.

Oulun, Pietarsaaren, Kantvikin sekä Maarianhaminan terminaalit siirtyvät sähköiseen kuormakirjaan viikkojen 17 ja 18 aikana. Paraisten ja Lappeenrannan tehtaat siirtyvät sähköisen kuormakirjan käyttöön tulevan kesän aikana. Tiedotamme asiasta tarkemmin ajankohdan lähestyessä.

 

Samuli Stenman
Kuljetuskoordinaattori

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top