Pienempi kuivumiskutistuma SR-sementillä ja SRA-Parmix-lisäaineella

Kutistuminen on betonin luonnollinen ominaisuus, joka liittyy kuivumiseen sekä sementin reagoimiseen. Kutistuma voi aiheuttaa rakenteiden halkeilua ja siten heikentää myös rakenteen säilyvyyttä. Kutistumista ei pystytä kokonaan poistamaan, mutta sitä voidaan vähentää merkittävästi.

SR-sementti soveltuu erinomaisesti käytettäväksi betonilattioissa pienen kuivumiskutistumaominaisuutensa ansiosta. Pienemmät kutistumaominaisuudet mahdollistavat suurien laattojen valmistuksen. Harva saumaväli parantaa rakenteen kestävyyttä ja lisää näyttävyyttä.

SR-sementti on karkea sementtilaatu, mikä mahdollistaa sen, että SR-sementillä valmistetuissa betoneissa voidaan käyttää pienempää vesimäärää. Tämän ansiosta betonin kutistuvan osan, sementtipastan, osuus betonireseptissä jää pienemmäksi.

Sementin karkeus helpottaa myös sirotteiden käyttöä lattiapinnassa. Karkea sementti päästää vettä rakenteen pintaan, jolloin sirote tarttuu ja levittyy pintaan paremmin.

Väriltään SR-sementti on muita sementtilaatuja kirkkaamman harmaan, muiden sementtien värin taittuessa hieman ruskeaan. Tämä kirkkaampi ja tummempi sävy mahdollistaa kauniin lopputuloksen esimerkiksi design-lattioissa.

Kuivumiskutistumaa voidaan pienentää myös käyttämällä kutistumaa kompensoivaa lisäainetta SRA-Parmix. Tarkemmat tiedot SRA-Parmixista löydät tuotesivultamme.

Back to top