Ensimmäinen Oiva-sementillä toteutettu stabilointityömaa valmistumassa Varkaudessa

KFS Finland Oy:llä on Varkaudessa käynnissä pilaristabilointityömaa, jossa sideaineena on Oiva-sementti. Kyseessä on ensimmäinen Oiva-sementillä toteutettu stabilointikohde. Kohteen kokonaissementtitarve on yhteensä noin 400 tonnia Finnsementin Lappeenrannan tehtaan valmistamaa Oivaa. KFS Finland Oy:n Varkauden työmaan vastaava työnjohtaja Sauli Partanen kehui sideaineen ominaisuuksia: ”Projekti on sujunut hienosti. Tavara menee hyvin maahan eikä vastusta syöttimissä. Myös sementin tankkaus on helpompaa eikä tarvitse pelailla sihtipönttöjen kanssa.”

Työmaalla vahvistetaan stabiloimalla Varkauden uudelle Prismalle rakennettavaa Viilukuja nimistä kadun pohjaa. Katualueen pääurakoitsijana toimii Destia ja tilaajana on Varkauden kaupunki. Stabilointityöt saadaan päätökseen viikolla 17 ja koko katualue valmistuu syksyn 2020 aikana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oiva on ympäristöystävällinen seossementti, jossa seosaineina ovat erillisjauhettu kuona ja kalkkikivi. Sementtiluokaltaan Oiva on CEM II/B-M (S-LL) 42,5N eli sama kuin yleisin stabilointityömailla käytetty Plussementti. Oiva-sementin ominaisuudet työstettävyyden ja tasalaatuisuuden osalta ovat kehittyneet verrattuna Plussementtiin. Oiva-sementtiä on tällä hetkellä saatavilla Finnsementin Lappeenrannan sementtitehtaalta ja myöhemmin vuoden 2020 aikana myös Paraisten tehtaalta.

Oiva on CEM II/B-M (S-LL) 42,5N eli sama kuin yleisin stabilointityömailla käytetty Plussementti. Oiva-sementin ominaisuudet työstettävyyden ja tasalaatuisuuden osalta ovat kehittyneet verrattuna Plussementtiin. Oiva-sementtiä on tällä hetkellä saatavilla Finnsementin Lappeenrannan sementtitehtaalta ja myöhemmin vuoden 2020 aikana myös Paraisten tehtaalta.

 

Teksti: Pekka Rajala, myyntipäällikkö

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top