Erikoistuoteajatuksia kuluneesta ja tulevasta vuodesta

Vuosi 2020 jää mieleen monessa mielessä erikoisena. Näin myös Finnsementin erikoistuotteiden – betonin lisäaineiden ja kivirouheiden näkövinkkelistä.

Tänä vuonna olemme päässeet olemaan mukana monessa erikoisessa projektissa asiakkaidemme kanssa ja toimittaneet niin lisäaineita, kuin rouheitakin hyvin monipuolisiin tarpeisiin.

Värillisten kivirouheiden menekki on pandemiasta huolimatta pysynyt vakaana. Oma positiivinen vaikutuksensa tähän on ollut erityisesti muutamalla projektilla, joissa rouheita on käytetty ei pelkästään värin, vaan erinomaisten teknisten ominaisuuksiensa vuoksi.

Myös lisäaineita olemme toimittaneet laajalla rintamalla mitä moninaisempiin käyttötarkoituksiin. Mukaan mahtuu onnistuneita asiakasprojekteja vaativista korkealujuusbetoneista ja it-betonin kehittämisestä elementti- ja tuotepuolella, kuin myös asiakkaan tarpeisiin vastaavan lisäaineratkaisun käyttöönotosta tuulivoimasaitilla.

Positiivisena nostona tuotepuolelta pitää mainita erityisesti Varma-Parmix -notkistimen nimensä mukainen toimivuus betonin valmistuksessa. Sen hyvät ominaisuudet ovat asiakasprojekteissa lyöneet välillä allekirjoittaneenkin ällikällä. 😊

Toinen nosto erikoistuotteista on silikan käytön edelleen jatkunut kasvu. Betonirakenteiden ja betonin teknisten ominaisuuksien vaatimukset ovat kiristymässä. Tähän vaikuttaa mm. ohuiden rakenteiden, korkean rakentamisen ja sitä kautta lujuusluokkien kasvu. Silikan käytöllä onkin vahva rooli aiempaa korkeampien lujuusluokkien betoneissa, sekä esimerkiksi vesitiiviiden ruiskubetonointien toteuttamisessa.

Finnsementin panostus tulevana vuonna jatkuu vahvasti uusien tuotteiden kehitystyön parissa. Uusia raaka-aineita ja tuotteita testataan koko ajan niin notkistimissa, huokostimissa, kuin myös muissa lisäainekategorian tuotteissa. Mielenkiintoisia projekteja tullaan tekemään yhdessä asiakkaiden kanssa mm. pintahidastintekniikan ja väribetonien kehittämisen saralla.

Ensi vuodesta onkin siis odotettavissa positiivisen värikäs Finnsementin erikoistuotteiden osalta ja tulemme näkymään taas vahvasti myös kentällä vastaten toivottavasti mahdollisimman monipuolisiin tuote- ja ratkaisutarpeisiin!

Mikko Marjalaakso
myyntipäällikkö

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top