Kolmossementti on ominaisuuksiltaan erinomainen ja vähähiilinen

Finnsementti toi loppukesästä 2021 markkinoille tähän mennessä vähäpäästöisimmän tuotteensa, Kolmossementin, joka on edelleen yhtiön nopeimmin myyntiään kasvattava sementti.

Kolmossementin ansiosta betonin hiilidioksidipäästöjä pystytään pudottamaan yli 40 prosenttia, kun vertailukohteena ovat CEM I -sementit. Finnsementin aiemmin markkinoille tuomaan vähäpäästöiseen Oiva-sementtiinkin verrattuna Kolmossementin päästövähennys on neljännes.

Kolmossementti on jo lunastanut paikkansa valmisbetonirakentamisessa. Kolmossementin betonitekniset ominaisuudet ja lujuustasot ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Kolmossementin tärkeimpiä ominaisuuksia korkean loppulujuuden lisäksi ovat muun muassa maltillinen lämmöntuotto, ja sen betonin tiiveyttä parantavat ominaisuudet. Se on myös helposti työstettävä.

Kolmossementin vähähiilisyys perustuu raaka-aineena käytettyyn masuunikuonaan. Korkean 52,5-lujuusluokan masuunikuonasementtinä se soveltuu niin talonrakentamiseen kuin infrakohteisiinkin. Betonireseptissä tarvitaan myös aiempaa vähemmän vettä ja sementtiä.

– Vähäpäästöisten sementtilaatujen eteen on tehty lujasti töitä jo pitkään. Kolmossementin vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Siksi voidaan sanoa, että vähähiiliset sementit ovat vihdoin tehneet läpimurron, Finnsementin toimitusjohtaja Reijo Kostiainen sanoo.

Kolmossementti lyhyesti

  • korkean 52,5-lujuusluokan CEM III -masuunikuonasementti
  • sisältää masuunikuonaa 40–46 %
  • 2 vuorokauden lujuus noin 21 MPa, 28 vuorokauden keskimäärin 59 MPa
  • hyvä työstettävyys betonissa pienillä vesimäärillä
  • betonissa hyvä kestävyys aggressiivisia aineita vastaan
  • soveltuu käytettäväksi AKR I- ja II-luokan kiviaineksen kanssa
  • hiilidioksidipäästö jopa 40 % pienempi kuin portlandsementtien
Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top