Kolmossementti on ominaisuuksiltaan erinomainen ja vähähiilinen

24.4.2023

Finnsementti toi loppukesästä 2021 markkinoille tähän mennessä vähäpäästöisimmän tuotteensa, Kolmossementin, joka on edelleen yhtiön nopeimmin myyntiään kasvattava sementti.

Kolmossementin ansiosta betonin hiilidioksidipäästöjä pystytään pudottamaan yli 40 prosenttia, kun vertailukohteena ovat CEM I -sementit. Finnsementin aiemmin markkinoille tuomaan vähäpäästöiseen Oiva-sementtiinkin verrattuna Kolmossementin päästövähennys on neljännes.

Kolmossementti on jo lunastanut paikkansa valmisbetonirakentamisessa. Kolmossementin betonitekniset ominaisuudet ja lujuustasot ovat osoittautuneet erittäin hyviksi. Kolmossementin tärkeimpiä ominaisuuksia korkean loppulujuuden lisäksi ovat muun muassa maltillinen lämmöntuotto, ja sen betonin tiiveyttä parantavat ominaisuudet. Se on myös helposti työstettävä.

Kolmossementin vähähiilisyys perustuu raaka-aineena käytettyyn masuunikuonaan. Korkean 52,5-lujuusluokan masuunikuonasementtinä se soveltuu niin talonrakentamiseen kuin infrakohteisiinkin. Betonireseptissä tarvitaan myös aiempaa vähemmän vettä ja sementtiä.

– Vähäpäästöisten sementtilaatujen eteen on tehty lujasti töitä jo pitkään. Kolmossementin vastaanotto on ollut erittäin hyvä. Siksi voidaan sanoa, että vähähiiliset sementit ovat vihdoin tehneet läpimurron, Finnsementin toimitusjohtaja Reijo Kostiainen sanoo.