Oiva päivä liputtaa!

Finnsementin uusin tulokas, Oiva-sementti, on kulkenut pitkän taipaleen aina tuotekehityksestä ensimmäisiin käyttökohteisiin. Tänään 29.5. haluammekin onnitella tätä oivallista, nuorta nimipäiväsankariamme! Avainlippu liehuu suomalaisen, vastuullisen työn tulokselle.

Oiva-sementin matka alkoi jo vuosia sitten tuotekehityksemme työpöydältä. Lähtökohtana oli kehittää Plussementistä uusi parannettu versio – niin ympäristön näkökulmasta kuin teknis-taloudellisessa mielessäkin. Vaadittiin tuotekehitystiimin tarkkaa työtä ja vankkaa asiantuntemusta, jotta saimme uudessa tuotteessa yhdistymään kaikki sementin parhaat ominaisuudet.

Uuden sementin valmistus vaati myös merkittäviä investointeja. Ensimmäisenä niistä valmistui Lappeenrannan kuonansyöttölaitteisto, jonka ansioista Oiva saatiin Lappeenrannan alueen markkinoille helmikuussa 2020. Paraisten tehtaan laitteisto ja Raahen uusi jauhatuslaitos valmistuvat vuoden 2020 lopulla, jolloin Oiva-sementti saadaan markkinoille myös Paraisten ja terminaalien alueilla. Tällöin Oiva-sementti korvaa pitkään markkinoilla olleen Plussementin.

 

Oiva myös ympäristölle

Oiva-sementti on osa Finnsementin pitkäjänteistä ympäristötyötä. Sen tärkeänä seosaineena käytetään hiilidioksidivapaata masuunikuonaa, joka korvaa sementinvalmistuksessa sementtiklinkkeriä ja pienentää näin sementin hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Myös muilta ominaisuuksiltaan uusi sementti on edeltäjiään parempi. Oiva-sementti on työstettävyydeltään ja tasalaatuisuudeltaan nimensä mukaisesti oivallinen, mikä tuo betoninvalmistajalle kustannustehokkuutta. Oiva on myös Avainlipun arvoinen tuote. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä tunnus on merkki suomalaisesta alkuperästä, laadusta ja vastuullisuudesta.

Oiva-sementti on ollut markkinoilla nyt reilun vuosineljänneksen ja kerännyt tähän mennessä paljon positiivista palautetta. Voimmekin ilomielin onnitella oivallista nimipäiväsankariamme!

Reijo Kostiainen
Myyntijohtaja

 

Lue lisää:
Oiva-sementistä, Avainlippumerkistä ja Sinivalkoisesta Valinnasta 

Oivaa faktaa

  • Oiva on normaalisti kovettuva portlandseossementti ja luokitukseltaan CEM II/B-M (S-LL) 42,5 N. Parhaimmillaan sen ominaisuudet ovat valmisbetonissa, mutta Oiva-sementille löytyy käyttökohteita myös erilaisissa betonituote- ja elementtisovelluksissa. Oiva-sementti on erinomainen sementti myös stabilointiin.
  • Oiva on Avainlipun arvoinen tuote. Suomalaisen työn Liiton myöntämä Avainlippu-tunnus on Suomessa valmistetun tuotteen tai suomalaisen yhtiön tuottaman palvelun merkki – merkki laadusta, vastuullisuudesta ja suomalaisesta alkuperästä.
  • Finnsementti on Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys ja Sinivalkoinen Valinta.
Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top