Oiva-sementin lastaus on aloitettu Lappeenrannan tehtaalla 17.2.

Olemme tänään aloittaneet Oiva-sementin lastaukset Lappeenrannan tehtaallamme. Tämä tarkoittaa, että Plussementin toimitukset ovat nyt loppuneet Lappeenrannasta kokonaan.

Oiva on seossementti, seosaineina erillisjauhettu kuona ja kalkkikivi. Sementtiluokaltaan Oiva on CEM II/B-M (S-LL) 42,5N eli sama kuin Plussementti. Oiva-sementin ominaisuudet työstettävyyden ja tasalaatuisuuden osalta ovat kehittyneet, mikä tuo betoninvalmistajalle kustannustehokkuutta. Sementtimuutoksen vuoksi betonin valmistuksessa ei tarvitse varautua suuriin muutoksiin, mutta betonin vedentarvetta on hyvä tarkkailla.

Oiva-sementin suoritustasoilmoituksen numero ja CE-merkki ovat vastaavat kuin Plussementillä. Näin ollen, Oiva-sementin käyttöön siirtyminen ei vaadi laadunvarmistuksellisia lisätoimenpiteitä. Tämä on varmistettu Kiwa Inspecta Oy:ltä ja Väylävirastolta. Oiva-sementin esitteen ja laatudokumentit löydät verkkosivuiltamme.

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top