Oiva-sementin lastaus on aloitettu Lappeenrannan tehtaalla 17.2.

Olemme tänään aloittaneet Oiva-sementin lastaukset Lappeenrannan tehtaallamme. Tämä tarkoittaa, että Plussementin toimitukset ovat nyt loppuneet Lappeenrannasta kokonaan.

Oiva on seossementti, seosaineina erillisjauhettu kuona ja kalkkikivi. Sementtiluokaltaan Oiva on CEM II/B-M (S-LL) 42,5N eli sama kuin Plussementti. Oiva-sementin ominaisuudet työstettävyyden ja tasalaatuisuuden osalta ovat kehittyneet, mikä tuo betoninvalmistajalle kustannustehokkuutta. Sementtimuutoksen vuoksi betonin valmistuksessa ei tarvitse varautua suuriin muutoksiin, mutta betonin vedentarvetta on hyvä tarkkailla.

Oiva-sementin suoritustasoilmoituksen numero ja CE-merkki ovat vastaavat kuin Plussementillä. Näin ollen, Oiva-sementin käyttöön siirtyminen ei vaadi laadunvarmistuksellisia lisätoimenpiteitä. Tämä on varmistettu Kiwa Inspecta Oy:ltä ja Väylävirastolta. Oiva-sementin esitteen ja laatudokumentit löydät verkkosivuiltamme.

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top