SR-sementti: Laadukas tuote takaa loistavan lopputuloksen

Finnsementti on rakentamassa kestävämpää Suomea tarjoamalla laadukkaita ja luotettavia tuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin. Sulfaatinkestävä SR-sementti vastaa korkeisiin laatuvaatimuksiin myös haastavissa käyttökohteissa.

Finnsementin SR-sementti on sulfaatinkestävä erikoissementtilaatu, joka soveltuu erityisesti kemiallisesti rasitettuihin ja vaativiin kohteisiin. Sen voittamattomiin ominaisuuksiin kuuluvat karkeus, hyvä työstettävyys sekä vähäinen kutistuma.

–  Käytettäessä SR-sementtiä betonin valmistuksessa voidaan käyttää vähemmän vettä, minkä vuoksi SR-sementtibetonilla on muita betoneita pienempi kuivumiskutistuma. Alhaisen vesi-sementtisuhteen ansiosta betonin tiiviys ja sitä kautta myös säilyvyys paranevat, kertoo Finnsementin myyntijohtaja Reijo Kostiainen.

Hyviä kokemuksia ja onnistuneita kohteita riittää. Kostiainen kehuukin SR-sementin olevan yksi Finnsementin parhaista sementtilaaduista.

– SR-sementti pärjää vaativissakin olosuhteissa esimerkiksi meriveden kanssa kosketuksissa olevissa rakenteissa tai aggressiivisille savimaille rakennettaessa. Viime vuosina sitä on alettu käyttää enemmän myös vaakarakenteiden, kuten lattioiden ja holvien valuihin. Tämän tyyppisiin rakenteisiin SR-sementti on paras markkinoilla oleva tuote.

Yksi kiinnostavimmista käyttökohteista löytyykin urbaanista kaupunkiympäristöstä: SR-sementillä on valettu muun muassa suurten kauppakeskusten välipohjia.

 

Avainlipun arvoista rakentamista

SR-sementti valmistetaan muiden Finnsementin sementtilaatujen lailla Suomessa, suomalaisesta kalkkikivestä. Toisin kuin muissa tuotteissa sen raaka-aineena kuitenkin käytetään erityistä SR-klinkkeriä, jota valmistetaan vain Finnsementin Lappeenrannan tehtaalla.

– Merkiksi suomalaisesta alkuperästä SR-sementille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Se on tunnustus myös suomalaisesta laadusta, mikä on tärkeää niin meille finnsementtiläisille kuin myös asiakkaillemme, Kostiainen muistuttaa.

Sementillä rakennetaan paitsi konkreettisesti myös ympäristön kannalta kestävästi. Laadukkaan sementin etuna on, että rakenne saadaan kerralla onnistumaan ja tulos on se, mitä on haluttu.

– Hyvällä sementillä saadaan aikaan hyviä lopputuloksia. Kun rakennetaan kerralla kestävää ja käyttöiältään pitkää, tehdään todellisia ympäristötekoja.

 

SR-sementti

 

  • SR-sementti on normaalisti kovettuva sulfaatinkestävä portlandsementti, joka soveltuu kemiallisesti rasitettuihin kohteisiin.
  • Tyypillisiä käyttökohteita ovat perustukset ja siltarakenteet, erilaiset jätevesirakenteet sekä puunjalostus- ja kemianteollisuuden betonirakenteet. SR-sementti soveltuu myös erilaisiin vaakarakenteisiin.
  • Sementtiluokitukseltaan CEM I 42,5 N – SR3.
Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Finnsementin tuote- ja palvelukehitys vastaa rakennusalan muuttuviin tarpeisiin

Finnsementin tuote- ja palvelukehityksen ympärillä tapahtuu paljon. Kehitystyötämme vauhdittaa ja ohjaa usein käsi kädessä kulkevat vihreämmän rakentamisen vaatimukset sekä asiakkaidemme muuttuvat tarpeet. LC-Ykkössementin syntyprosessi ja Betometrin uudet käyttötarpeet kertovat koko alan nykyisestä kehityksestä.

Back to top