Suomalaisella sementillä rakennetaan kestävämpää tulevaisuutta

Kotimaisuus, korkea laatu ja kestävä tulevaisuus ovat Finnsementille tärkeitä arvoja. Suomalaisen Työn Liiton jäsenyrityksenä Finnsementti vaalii rooliaan suomalaisena teollisuuden alan työllistäjänä ja sementin valmistuksen edelläkävijänä.

Suomalaisen Työn Liitto on yksi keskeisistä toimijoista, joka edistää suomalaisen työn ja tuotteiden arvostusta. Tavoitteena on vaikuttaa suomalaisten kulutustottumuksiin, jotta työpaikkoja säilyy ja uusia syntyy.

– Teemme laajasti töitä sen eteen, että yhä useampi suosisi suomalaista. Suomalaisen tuotteen ja palvelun valitseminen on vastuullinen valinta, joka vaikuttaa työllisyyteen ja sitä kautta hyvinvointiin Suomessa, kertoo Suomalaisen Työn Liiton asiakkuuspäällikkö Nina Pohjoiskoski.

108-vuotias Suomalaisen Työn Liitto on monille tuttu Avainlippu-merkistään. Yksi sen ylpeistä kantajista on Finnsementti, joka on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen jo vuodesta 1994 asti.

– Olemme alallamme merkittävä työllistäjä ja käytämme sementtimme pääraaka-aineena suomalaista kalkkikiveä. Kaikilla valmistamillamme sementeillä onkin Avainlippu-tunnus, kertoo Finnsementin myyntijohtaja Reijo Kostiainen.

Avainlippu-merkki voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai tuotetulle palvelulle. Lisäksi tuotteen tai palvelun kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia – Finnsementin tuotteissa se on 80–90 prosenttia.

 

Vastuullinen ja toimitusvarma tuotanto

Suomalaisen Työn Liiton kyselyn mukaan yritysten tärkeimpänä vastuullisuustekona pidetään laadukkaiden ja pitkäikäisten tuotteiden valmistamista. Siinä Finnsementti on todellinen asiantuntija: laadukkailla tuotteilla rakennetaan kestävämpää tulevaisuutta.

Finnsementille Avainlippu-tunnus on kunnia-asia. Kostiainen uskoo, että oman henkilöstön lisäksi myös asiakkaat pitävät suomalaisuutta tärkeänä.

– Rakennusalalla kotimaisuutta arvostetaan erityisesti laadun ja työllistämisvaikutuksen vuoksi. Nyt koronan myötä esiin on noussut myös toimitusvarmuus: kotimainen tuotanto on pitänyt rakennusteollisuuden pyörät pyörimässä myös poikkeusaikana, Kostiainen muistuttaa.

– Kaiken kaikkiaan vastuullisuusasiat ovat nousseet tänä keväänä uuteen arvoon. Toivottavasti tämä trendi jatkuu myös pandemia-ajan jälkeen, Pohjoiskoski lisää.

Finnsementti kehittää jatkuvasti toimintaansa ja investoi Suomessa merkittäviä summia vuosittain. Näiden investointihankkeiden kautta työllistetään suomalaisia alihankkijoita ja edistetään suomalaista kansantaloutta.

Kostiainen kiittelee Suomalaisen Työn Liittoa heidän tekemästään työstä suomalaisen tuotannon eteen. Jokaisella meistä on kuitenkin mahdollisuus tukea suomalaista työtä ostopäätöksiä tehdessämme.

– Erityisesti nyt meidän kaikkien tulisi kiinnittää huomiota siihen, että ostetaan kotiin kotimaista ja tuetaan koko Suomen taloutta koronakriisin jälkeen, Kostiainen muistuttaa.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top