Uusi vähäpäästöinen CEM III -sementti saatavilla syyskuusta alkaen

 

Finnsementti tuo markkinoille ympäristöystävällisen ja vähäpäästöisen korkean 52,5- lujuusluokan masuunikuonasementin. Uusin tulokas on nimeltään Kolmossementti.

– Vastaamme ripeästi asiakaskunnasta tulleeseen tarpeeseen. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla asiakkaitamme ja luonnollisesti haluamme olla aktiivisesti mukana betonirakentamisen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, Finnsementin myyntijohtaja Reijo Kostiainen sanoo.

Finnsementin vähähiilisyysstrategian mukainen Kolmossementti on ensimmäinen askel vähähiilisten tuotteiden markkinoille tuonnissa. Ympäristöystävällisen Kolmossementin taustalla on pitkäjänteistä työtä, mittavia testauksia sekä tulosten analysointia ja käytäntöön viemistä. Uusi tuote on osoittautunut erittäin toimivaksi ja odotuksia vastaavaksi.

Kolmossementin tärkeimpiä ominaisuuksia vähäpäästöisyyden lisäksi ovat muun muassa maltillinen lämmöntuotto, korkea loppulujuus ja hyvät säilyvyysominaisuudet betonissa. Se on myös helposti työstettävä ja monenlaisiin kohteisiin soveltuva.

– Meillä on Paraisten tehtaalla tuotanto käynnissä ja toimitukset aloitetaan rajoitetusti syyskuussa. Ensi kesään mennessä päästään tuotannossa jo täyteen vauhtiin, Kostiainen toteaa.

 

Lue kesällä Vuosaaressa Kolmossementillä tehdystä valusta

Kolmossementin ominaisuudet

– maltillinen lämmöntuotto
– korkea loppulujuus
– pieni CO₂-päästö
– hyvä työstettävyys betonissa pienillä vesimäärillä
– betonissa hyvä kestävyys aggressiivisia aineita vastaan
– ratkaisu alkalipiireaktion hallitsemiseen. Täyttää vaatimuksen kiviaineksen reaktiivisuusluokille I & II BY:n ohjeessa betonin alkali-kiviainesreaktion hallitsemiseksi.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top