Finnsementin uusi strategia tähtää hiilineutraaliuteen

 

Finnsementti uudisti strategiansa vastaamaan kunnianhimoisia ilmastotavoitteita ja rakennusalan muuttuvia tarpeita. Osana muutosmatkaa Finnsementti tulee panostamaan entistäkin vahvemmin tuotekehitykseen, asiakaskokemukseen ja työturvallisuuteen.

Rakennusalalla on käynnissä kilpajuoksu hiilineutraaliuteen. Finnsementin uusi strategia vastaa sekä yrityksen omiin että rakennusteollisuuden yhteisiin päästövähennystavoitteisiin.

– Vastuullisuus ja ilmastoteot ovat Finnsementille olemassaolon edellytys. Suomen merkittävimpänä sementintarjoajana olemme tärkeässä asemassa ratkaisemassa koko rakennusalan yhteistä ilmastohaastetta. Teemme hartiavoimin töitä vastataksemme asetettuihin tavoitteisiin ja noustaksemme vihreän rakentamisen edelläkävijäksi, kertoo Finnsementin toimitusjohtaja Miikka Riionheimo.

Nyt käynnistyvä strategiakausi jatkuu vuoteen 2025 asti. Katseet on kuitenkin käännetty myös pidemmälle tulevaan: Finnsementti on sitoutunut CRH-konsernin ja koko Euroopan sementtiteollisuuden kattojärjestö Cembureaun tavoitteeseen olla hiilineutraali sementin ja betonin arvoketjun osalta vuoteen 2050 mennessä.

– Rima on asetettu korkealle, mutta pitkäjänteisellä työllä tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Uuden strategiamme mukaisesti tulemme kehittämään omia prosessejamme, investoimaan vähähiiliseen tuotantoon ja tuotekehitykseen sekä tutkimaan vähähiilisten teknologioiden mahdollisuuksia yhdessä kumppaneiden kanssa.

Strategian ytimessä ovat myös ihmiset – niin asiakkaat kuin henkilöstökin. Finnsementin tavoitteena onkin olla asiakkailleen halutuin yhteistyökumppani ja päästä työturvallisuudessa nollaan tapaturmaan.

 

Tulossa investointi- ja tuotekehitysuutisia

Finnsementille tärkein ilmastoteko on tuotannon ja sitä kautta tuotteiden hiilijalanjäljen pienentäminen. Tähän pyritään kehittämällä nykyisiä prosesseja entistäkin tehokkaammiksi ja vähäpäästöisemmiksi.

– Tavoitteenamme on tarjota entistäkin kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä tuotteita rakennusteollisuuden tarpeisiin. Kysyntä ympäristöystävällisempiä tuotteita kohtaan kasvaa jatkuvasti, joten vastuullisena toimijana meidän on vastattava paremmin betoniteollisuuden tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa, Riionheimo muistuttaa.

Matkalla kunnianhimoiseen hiilineutraaliustavoitteeseen tarvitaan myös rohkeita kokeiluja ja teknologialoikkia. Finnsementti on mukana useissa tutkimus- ja kehityshankkeissa, joissa selvitetään mahdollisuuksia pienentää tuotannon ja tuotteiden hiilijalanjälkeä muun muassa fossiilisia polttoaineita korvaamalla sekä hiilidioksidia talteen ottamalla. Riionheimo kertoo, että läpimurtoja on luvassa.

– Jo tänä syksynä pääsemme kertomaan tuotekehityksemme saavutuksista ja tuotantolaitoksille tehtävistä investoinneista, jotka vievät meitä askel askeleelta kohti ympäristöystävällisempää sementintuotantoa ja suomalaista betonirakentamista.

Tutustu uuteen strategiaamme.

Tutustu lisäksi tuoreimpaan Ympäristöraporttiimme, johon olemme koonneet viimeisen vuoden kuulumiset ympäristötekojemme saralla.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Hiilineutraali tulevaisuus rakentuu monista eri palasista

EU-taksonomia ja erilaiset päästövähennystavoitteet tiukentuvat ja tulevaisuudessa vain vähähiiliselle rakentamiselle on kysyntää. Vihreän rakentamisen edelläkävijänä Finnsementin tavoitteena on vähentää oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoden 2021 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Back to top