Finnsementin palvelut osa 1: Betometri

Talvi tuo haasteita valuihin – Betometri-palvelu varmistaa asiakkaalle onnistuneen lopputuloksen

 

Oletko jo testannut Finnsementin Betometriä? Se on palvelu, joka laskee valun onnistumisen kannalta kriittiset maksimilämpötilat ja lämpötilaerot sekä arvioi rakenteen lujuutta. Betometri on yksi Finnsementin monista palveluista, joilla varmistetaan betonirakentamisen laatu ja paras lopputulos.

 

Betometri on ollut osa Finnsementin palvelutarjontaa jo 1990-luvulta lähtien. Projektipäällikkö Arvi Hokkanen kertoo, että kyseessä on Finnsementin asiakkaille veloitukseton palvelu, jolla varmistetaan oikea tuote ja betoniresepti kulloiseenkin kohteeseen.

– Betometriä käytetään tilanteessa, jossa asiakkaalla on tiedossa toimituskohde betonille ja halutaan varmistaa valun onnistuminen. Usein kyseessä on massiivisempi rakenne, haastavat valuolosuhteet tai asiakkaalla on huoli siitä, että betoni tuottaa liikaa lämpöä, Hokkanen kertoo.

Betometrin laskentakaavat ottavat huomioon muun muassa käytettävien sementtien ominaisuudet, valettavan rakenteen paksuuden ja ympäristön lämpötilan.

– Käytännössä asiakas lähettää meille sähköpostitse tiedot rakenteen mitoista, valuolosuhteista sekä käytettävästä betonilaadusta. Betometri laskee rakenteeseen muodostuvat maksimilämpötilat, lämpötilaerot ja saavutettavan lujuuden, jonka jälkeen tehdään tarvittaessa muutoksia betonireseptiin, Hokkanen kertoo.

Haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi voidaan joutua vaihtamaan valussa käytettävää sementtilaatua tai korvaamaan osa sementistä masuunikuonalla. Hokkanen muistuttaa, että betonireseptiin ja valuun tehdyt muutokset vaikuttavat koko työmaan onnistumiseen ja aikataulussa pysymiseen.

– Siksi Finnsementin osaajia ja Betometriä kannattaa hyödyntää jo suunnitteluvaiheessa. Näin saadaan tärkeää tietoa muun muassa tuotevalintojen tueksi ja vältytään viime hetken muutoksilta.

Betometrillä voidaan määrittää paitsi tietyn kohteen myös uuden betonilaadun standardilujuus. Laskelmia hyödynnettiin kesällä muun muassa uusissa Kolmossementillä tehdyissä valuissa.

Betometri vahvistaa osaltaan Finnsementin laajaa osaamispalettia ja palvelee koko betonialaa.

– Kannustamme ehdottomasti hyödyntämään tätä palveluamme. Finnsementin laadukkaita tuotteita ja Betometriä hyödyntämällä asiakkaamme varmistavat parhaan lopputuloksen omille asiakkailleen eli rakennusliikkeelle.

 

Betometrillä pakkasenkestävät valut

 

Talvivalu vaatii erityistä huolellisuutta ja ammattitaitoa. Betometrin tulosten mukaan valu osataan tehdä oikeilla tuotteilla ja suojata kunnolla pakkassäälläkin.

– Massiivisessa rakenteessa väärä sideaine ja/tai liian suuret lämpötilaerot voivat aiheuttaa lujuuskatoa tai halkeilua. Kovalla pakkasella rakenne voi pahimmillaan jopa jäätyä. Betometrillä voidaan selvittää, pärjätäänkö miinusasteissa suojausmateriaalien muutoksella tai tarvitseeko rakennetta lämmittää, Hokkanen selittää.

Hokkasen mukaan kaikki Betometrin käyttäjiltä saatu palaute on ollut positiivista. Hän kuitenkin harmittelee, että lähes 30 vuotta tarjolla ollut palvelu ja sen hyödyt eivät ole kaikille Finnsementin asiakkaille vielä täysin tuttuja.

– Betometri-laskelmia tehdään asiakkaille viikoittain, mutta palvelulla on selkeät vakikäyttäjät. Toivottavasti muutkin asiakkaamme innostuvat nyt testaamaan palvelua ja huomaavat sen hyödylliseksi.

Lujuuslaskelmien lisäksi finnsementtiläiset tarjoavat asiakkaille tukea muun muassa betoniresepteihin ja lisäaineisiin liittyen sekä työturvallisuutta kehitetään yhteistyössä asiakkaidemme kanssa.

– Meillä Finnsementillä on vahvaa osaamista, jota tarjoamme erilaisten palveluiden muodossa asiakkaittemme ja sitä kautta edelleen heidän asiakkaittensa käyttöön, Hokkanen kertoo.

 

Lue lisää Betometristä!

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top