Maltti on valttia – tee hallittu hidastus Jarru-Parmixilla

Jarru-Parmix on monelle betonintekijälle tuttu ja luotettava hidastin jo pitkältä ajalta.

Jarru siirtää sitoutumisen alkua hallitusti ja taloudellisesti. Esimerkiksi 1 %:n annostelulla sementin painosta päästään noin vuorokauden mittaiseen hidastusvaikutukseen. Pienemmillä, ns. normaaleilla annostuksilla ei toisaalta betonin kovettuminen kuitenkaan hidastu merkittävästi. Alla olevassa kuvaajassa on havainnollistettu tyypillinen esimerkki Jarru-Parmixin hidastusvaikutuksesta eri annostelumäärillä.

Tuotteen tyypillisimpiä käyttökohteita ovat pitkät kuljetusmatkat ja kuumat olosuhteet. Tuote on omimmillaan edelleen näin loppukesästä, kun myös kesän lämmittämät kiviainekset nostavat betonimassan lämpötiloja herkästi. Muita Jarrun käyttökohteita ovat mm. vedenalaiset valut, liukuvalut sekä muut hitaasti etenevät betonoinnit.  Myös Valkosementin ja muiden nopeiden sementtilaatujen sitoutumisen hidastaminen onnistuu Jarrulla luotettavasti.

Jarru-Parmix soveltuu erinomaisesti käytettäväksi Finnsementin muiden lisäaineiden kanssa.

Tarkemman tuotedokumentaation löydät helposti linkin takaa: https://finnsementti.fi/tuotteet/parmix-lisaaineet/muut-lisaaineet/jarru-parmix/

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top