Finnsementin palvelut osa 2: Koulutukset

Finnsementin talvibetonointikoulutukset räätälöidään aina asiakkaan tarpeisiin

 

Finnsementin tekniset asiantuntijat syventävät asiakkaiden osaamista niin sementin ominaisuuksista kuin valukäytännöistä. Talvibetonointikoulutus tarjoaa tärkeää tietoa pakkaskeleihin soveltuvista sementtilaaduista ja parhaista toimintatavoista. Veloituksettomat koulutukset tuovat hyötyjä myös loppuasiakkaille.

Betoni on kestävä ja moneen soveltuva rakennusmateriaali. Samalla se on kuitenkin herkkä lämpötilan vaihteluille, mikä aiheuttaa talviaikaan haasteita sekä betonitehtailla että työmailla.

– Betonin lujuudenkehitys hidastuu matalissa lämpötiloissa. Talvibetonoinnista puhutaan, kun keskilämpötila on +5 tai alle, kertoo Finnsementin asiakastukipäällikkö Sini Ruokonen.

Suomen olosuhteissa talvibetonointi on keskeinen asia ja siksi myös suosittu koulutusaihe. Finnsementin talvibetonointikoulutuksissa käydään läpi, mitä haasteita viileät olosuhteet työmailla aiheuttavat ja kuinka niitä ratkaistaan.

Koulutuksen myötä Finnsementin asiakkaat osaavat ottaa huomioon betonin lämmön- ja lujuudenkehityksen myös talviaikaan. Näin he voivat olla paremmin hyödyksi myös omille asiakkailleen.

– Ammattilaisten on tärkeä tietää talviaikaan sopivat toimintatavat, betonilaadut ja käytännöt. Myös yhteistyö loppuasiakkaan kanssa paranee, kun osataan ehdottaa ratkaisuja haastavissakin tilanteissa, päästään laadukkaampiin lopputuloksiin ja vältytään valuvirheiltä.

Teknistä tukea ja koulutusta matalalla kynnyksellä

Finnsementti on tehnyt koulutusyhteistyötä asiakkaittensa kanssa jo pitkään. Koulutukset ovat asiakkaille veloituksettomia, jotta yhteyden ottamiseen olisi mahdollisimman matala kynnys.

Ruokonen kertoo, että koulutusten kysyntä on viime vuosina kasvanut.

– Viranomaisvaatimukset ja päästövähennystavoitteet ovat viime vuosina kiristyneet ja alalla tarvitaan entistäkin enemmän osaamista. Siksi koulutustarpeita on aina mylläreistä johtoportaaseen.

Koulutukset räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaan. Aiheeksi voikin valikoitua talvibetonoinnin lisäksi niin sementtikemia kuin betonikutistumakin.

– Joskus riittää puolen tunnin Teams-tietoisku, joskus asiakkaat tulevat paikan päälle Finnsementin tehtaalle ja tutustuvat samalla myös tuotantoon. Koulutukset voidaan nauhoittaa ja toimittaa asiakkaalle, jolloin ne voi katsoa ja tarvittaessa kerrata joustavasti omien aikataulujen mukaan, kertoo Ruokonen, joka vastaa koulutusten järjestämisestä yhdessä projektipäällikkö Arvi Hokkasen kanssa.

Sementti tutuksi myös suunnittelijoille ja opiskelijoille

Asiakkaiden kouluttamisen lisäksi finnsementtiläiset vierailevat myös suunnittelutoimistoissa ja oppilaitoksissa kertomassa sementinvalmistuksesta, vähähiilisistä tuotteista ja betonirakentamisesta. Oppilaitosvierailuja kertyykin noin kymmenen vuosittain.

– Nuoria kiinnostavat erityisesti ympäristöasiat ja se, miten sementin hiilidioksidipäästöjä on vähennetty, ja mitkä ovat seuraavat stepit vähähiilisemmän rakentamisen edistämiseksi, Ruokonen kertoo.

Koulutukset antavat paljon sekä asiakkaille että kouluttajille. Ruokosesta on hienoa olla asiakkaille avuksi ja tukea siten laadukkaampaa rakentamista.

– Olemme saaneet paljon hyvää palautetta koulutuksistamme. Rohkaisemmekin asiakkaitamme ottamaan yhteyttä – olemme mielellämme apuna erilaisissa haasteissa.

 

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top