Finnsementin Paraisten ruoppausalueen uudet näytteet öljyttömiä

Finnsementin Paraisten tehtaan sataman ruoppausalueelta otettujen uusien sedimenttinäytteiden tulokset ovat valmistuneet. Myös niiden öljypitoisuudet ovat alle raja-arvojen. Meriläjitys ja ruoppaustyö alueella jatkuvat, samoin kuin tehostettu näytteidenotto.

Varsinais-Suomen Ely-keskus ja Finnsementti ottivat viime viikolla lisänäytteitä Finnsementin ruoppausalueelta Paraisilla. Sedimenttinäytteiden öljypitoisuudet eivät ylittäneet raja-arvoja, joten ruoppausmassan meriläjitystä voidaan jatkaa.

Finnsementti jatkaa tehostettua vesinäytteiden ottoa koko ruoppaustyön ajan tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Suunnitelmia tarkastellaan jatkuvasti

Viime viikolla otettiin lisänäytteitä myös vanhan hiililaiturin alta. Aluetta ei ole vielä ruopattu. Yhdessä tämän alueen näytteessä ilmeni korkeita PAH-arvoja. Syynä on todennäköisesti öljykoksi, jota löytyy jo puretun hiililaiturin alta.  Hiililaiturin vierestä otettuja lisänäytteitä analysoidaan tämän viikon aikana, jotta alue saadaan rajattua.

Finnsementillä on jo valmiina suunnitelmat kyseisen, rajatun alueen ruoppausjätteen maaläjitykselle meriläjittämisen sijaan, jos näytetulosten valmistuttua sellaiseen on tarve.

Lisätiedot:
Ympäristöpäällikkö Ulla Leveelahti
040-5601899
ulla.leveelahti(at)finnsementti.fi

 

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Back to top