”Yhtäläiset mahdollisuudet työssä kehittymiselle” – Finnsementti tarjoaa monia työmahdollisuuksia

Sementtiteollisuus on kiinnostava ja innovatiivinen ala, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia kehittyä. Näin vastasivat Finnsementillä työskentelevät naiset, jotka jakoivat ajatuksia työstään kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Inspiroidu heidän uratarinoistaan ja siitä, mitä kaikkea teollisuuden ja tekniikan alalla voi saavuttaa.

 

 Inari Alaluusua, ikä 38, laadunvalvontalaborantti, Parainen

 Teollisuuden ja tekniikan ala alkoi kiinnostaa minua jo lukiossa, sillä mahtava kemianopettajani sai minut innostumaan kemiasta. Lukion jälkeen pääsin opiskelemaan laboratorioanalytiikkaa ammattikorkeakoulun tekniikan yksikköön, josta valmistuin vuonna 2009.

 Asuimme alunperin perheeni kanssa Kemijärvellä, mutta valitettavasti pohjoisessa oman alan työt ovat kiven alla. Päätimme muuttaa etelämmäksi. Ensin asuimme Hämeenlinnassa, jossa työskentelin SSAB:lla. Hain töitä Finnsementin Paraisten tehtaalta ja sain paikan. Nykyisin asumme Kaarinassa.

 Finnsementin työyhteisö tuntui heti kodilta ja minut otettiin ulkopaikkakuntalaisena hyvin vastaan. Työnantajana Finnsementti on luotettava ja betonialan edelläkävijä. Tällä hetkellä minua inspiroi esimerkiksi vähäpäästöisempien sementtituotteiden kehittäminen.

 Myös vaihtelevat työpäivät ovat työni suola – täällä en juuri tylsää päivää koe. Työskentelen laadunvalvontalaboranttina ja työtehtäväni vaihtelevat aina kolmen eri laboratorion mukaan. Sideainelaboratoriossa tarkastelemme eri sementtilaatujen sideaineiden puristuslujuutta. Kemianlaboratoriossa teemme märkäkemiallisia testejä, ja polttoainelaboratoriossa taas analysoimme sementin valmistuksessa käytettäviä polttoaineita.

 Koen, että minulla on monia mahdollisuuksia kehittyä urallani. Jos haluaisin esimerkiksi muutoksia työtehtäviini, se on mahdollista. Meillä on todella mahtava esihenkilö, joka osaa lukea työntekijöitään. Jos kyseisessä työtehtävässä motivaatio hiipuu, hän ehdottaa muutoksia toimenkuvaan laboratorioiden mahdollisuuksien puitteissa. Pääsemme myös tutustumaan eri vuoroihin, kuten myllärin työhön. Se on auttanut minua tarkastelemaan asioita uusista näkökulmista ja madaltanut kynnystä kysyä apua tai antaa palautetta.

  

Roxana Ionescu, 34, kunnossapidon kehityspäällikkö, Parainen

 Olen kotoisin Romaniasta, ja aiemmin työskentelin CRH:n Romanian tehtaalla. Vuonna 2017 minulle tarjoutui mahdollisuus tulla Paraisten tehtaalle vuodeksi vaihto-ohjelman kautta. Sillä tiellä olen edelleen, sillä minulle tarjottiin sopimusta jäädä Paraisten tehtaalle pysyvästi.

 Halusin jäädä tänne, koska rakastan Suomea ja työkaverini ovat niin mahtavia! Ennen Suomeen tuloani etsin tietoa suomalaisuudesta. Jutuissa kuvailtiin suomalaisten olevan kylmiä, epäsosiaalisia ja varautuneita. Onneksi nämä tiedot osoittautuivat hyvin pian vääriksi. Kaikki työkaverini ovat olleet alusta asti hymyileviä, ystävällisiä ja auttavaisia.

 Jo nuorena ajattelin, että haluaisin työskennellä kansainvälisessä yrityksessä. Molemmat vanhempani tarjosivat esimerkin uralleni, sillä he ovat insinöörejä ­– toinen on kemisti ja toinen materiaaliteknikko. Niinpä minäkin opiskelin konetekniikan maisteriksi yliopistossa. Loogiset asiat, matematiikka ja palapelit ovat aina kiehtoneet minua.

 Minulla on työkokemusta vain sementtialalta. Finnsementillä työskentelen kunnossapidon kehityspäällikkönä. Työ tarkoittaa kirjaimellisesti kunnossapidon kehittämistä – teen siitä tehokkaampaa sekä yritän löytää ratkaisuja ja implementoida niitä. Sementti on mielestäni kiinnostavaa, koska sitä voidaan jatkuvasti kehittää. Ja mielestäni meidän pitää ehdottomasti viedä sementtialaa eteenpäin.

 Finnsementti on unelmapaikkatyöpaikkani ja menen joka aamu töihin hymy huulilla. Minusta ei ole koskaan tuntunut, että jäisin jumiin johonkin tylsään rooliin. Finnsementillä onkin mahdollista kehittyä ja kasvaa oman alansa ammattilaiseksi. Täällä jokainen löytää paikkansa ja on osa tiimiä taustasta huolimatta. Finnsementti tarjoaa yhtäläiset mahdollisuudet kaikille, eikä meillä ole erikseen miesten tai naisten töitä, vaan jokaisella on oma ääni. Näistä lähtökohdista olen Finnsementille kiitollinen.

  

Satu Kosomaa, ikä 53, tuotepäällikkö (kivirouheet & lisäaineet), Parainen

 Lukioikäisenä minua kiinnostivat arkkitehtuuri ja rakennukset. Realistina kuitenkin totesin itselleni, ettei piirtämistaitoni riittäisi arkkitehdin työhön. Sen sijaan päädyin opiskelemaan rakennusinsinööriksi silloiseen teknilliseen korkeakouluun talonrakennuspuolelle. Pääaineeksi valitsin betonitekniikan, koska minulla oli kesätyökokemusta alalta ja se kiinnosti minua.

 Valmistuttuani Finnsementillä oli auki teknisen neuvojan paikka. Pääsin taloon todennäköisesti siksi, että olin tutustunut muutamaan finnsementtiläiseen diplomityöni projektiryhmässä. Työskentelin teknisenä neuvojana vuoteen 2015 asti, ja sen jälkeen olen toiminut tuotepäällikkönä. Työhöni kuuluu kivirouheiden ja lisäaineiden laadunvalvontasiat, kuten CE-merkintöihin liittyvät säännölliset testaukset sekä niiden aikatauluttamiset.

 Laadunvalvonnan ohella osallistun tuotekehitysprojekteihin. Laadunvalvonnan ohella osallistun tuotekehitysprojekteihin. Hyvä esimerkki tästä on projekti, jossa tavoitteena on löytää luotettavasti toimiva notkistin meidän uusille CEM III-sementeille. Finnsementillä tehdään töitä vähähiilisyyden eteen ja se tuo minulle valtavasti merkityksellisyyttä.

 Minusta on tärkeää kertoa teollisuuden ja tekniikan alan uramahdollisuuksista, koska tulin itse aikoinaan alalle tietämättömänä erilaisista vaihtoehdoista. Tässä työssä minua kiinnostaa ehdottomasti sen monipuolisuus ja erilaisista taustoista tulevat työkaverit. Finnsementillä on hieno asiantuntijayhteisö, jonka kanssa myös yhteistyö pelaa. Ja onhan Finnsementti vakaa ja luotettava työnantaja.

 Olen ollut talossa jo 24 vuotta, mutta minulla on vielä hyvin aikaa kehittyä lisää. Minulle on myös tärkeää siirtää omaa ammattitaitoani ja kokemuksiani eteenpäin nuoremmille niin, ettei heidän tarvitse oppia kaikkea yrityksen ja erehdyksen kautta. Toki ilman saarnaamista siitä, että näin asiat on täällä aina tehty.

 

 Katja Myllärinen, ikä 48, vuorolaborantti, Lappeenranta

 Kemia on aina kiinnostanut minua, joten minulle oli luonnollista opiskella prosessinhoitajaksi kemianteollisuudesta. Halusin kuitenkin täydentää opintojani, joten kävin prosessinhoitajan jatkokoulutuksen ja suoritin ylimääräisiä kemian kursseja.

 Työskentelen vuorolaboranttina Finnsementin Lappeenrannan tehtaalla. Päädyin työhöni itse asiassa onnenkantamoisen kautta. Sain sisäpiirivinkin, että laadunvalvontalaboratorioon kaivattaisiin sijaista. Sillä tiellä olen edelleen, mutta nykyisin työskentelen laadunvalvontalaboratorion sijaan vuorolaboratoriossa. Siellä työhöni kuuluu prosessinohjausta laboratorioanalyysien pohjalta.

 Kiinnostavinta tässä työssä on ehdottomasti laadun ja pysyvän lopputuloksen varmistaminen niin, ettei asiakasreklamaatioita juuri tulisi. Haluaisin kuitenkin oppia lisää laboratoriossa käytettävien laitteiden ja ohjelmistojen paremmasta hallittavuudesta. Muuten oikeastaan koen olevani urani huipulla.

 Arvostan työnantajani luotettavuutta. Finnsementti katsoo eteenpäin ja uudistuu jatkuvasti. Ja osin se on toki myös työntekijöiden ansiota. Mielestäni täällä on osaava ja asiantunteva henkilöstö. Suurimmat kiitokset ansaitsevat meidän oman vuoromme työntekijät. On ilo tehdä töitä heidän kanssaan.

Jaa juttu

Uusimmat blogit:

Tasaisen varmasti kohti entistä ihmislähtöisempää organisaatiota

Me Finnsementillä teemme pitkäjänteistä työtä henkilöstön hyvinvoinnin ja viihtyvyyden eteen. Jälleen viime vuonna teetetyn henkilöstökyselymme perusteella työ tuottaa myös hedelmää. 110-vuotiaan historiamme aikana olemme ehtineet kulkea jo pitkän matkan, mutta tavoitteita riittää tulevaisuudessakin.

Back to top