Tiivitä betonirakenteita happorasituksia vastaan

Betoni on hyvin emäksistä. Sen pH on 12-13. Erilaiset hapot laskevat betonin pH:ta ja rapauttavat betonin pinnasta sementtikiveä ja siten edelleen runkoaineita. Erilaisten teollisuuslaitosten rakenteisiin kohdistuu toisinaan rikki-, suola- tai typpihapporasituksia. Elintarviketeollisuudessa tyyppillisiä rakenteisiin kohdistuvia happoja ovat mm. etikka-, muurahais-, maito- ja hiilihappo.

Tiiviit betonirakenteet estävät happojen tunkeutumisen betoniin ja hidastavat siten happojen rapauttavaa vaikutusta. Jotta rakenne on mahdollisimman tiivis, tulee lujuusluokan olla korkea ja v/s-suhteen pieni. Masuunikuona (KJ400) ja silika (Parmix-Silika) parantavat myös betonin tiiveyttä merkittävästi.

Back to top